Младежки предприемачески лагер ЕкоУскорител: Пластмаси“ на JA Bulgaria се проведе

...
Младежки предприемачески лагер ЕкоУскорител: Пластмаси“ на JA Bulgaria се проведе
Коментари Харесай

Национален еколагер се проведе в Добрич

Младежки предприемачески лагер „ ЕкоУскорител: Пластмаси “ на JA Bulgaria се организира предходната седмица в зоо-центъра. 30 младежа и техните 5 ръководители от цяла България прекараха 5 дни посред най- " зелената " зала в цялата страна, развивайки своите зелени бизнес хрумвания.

Това първо издание на лагера е отдадено на предизвикването с пластмасата, защото това е една от най-големите екологични закани за биоразнообразието и планетата, такава каквато я познаваме.

В зоо-центъра дойдоха единствено 6 от 30-те екипа, които са били записани, само че те са подбрани съгласно интензивността си в предварителния онлайн курс по тематиката. В неделя жури от водачи в областта на зеленото, общественото и кръговото предприемачество избраха 3-те екипа, които получиха по 6000лв финансиране и менторство от пре-акселераторската стратегия Beyond.

В продължение на 2 месеца екипите са минали интерактивен на практика курс, който ги е срещнал с измерението на пластмасовата злополука, разговаряли са с специалисти от сферата и са сложили основите на своята предприемаческа концепция - решение, което да способства за намаляването на пластмасовите боклуци.

През 5-те дни в Добрич, младежите имаха разнообразни интензивности и задания, с които да развият своя бизнес модел. Също по този начин, по време на лагера екипите разговаряха с други млади зелени бизнесмени - Венцислава Венкова, Даниела Костова, Владислав Костов за провокациите по пътя и развиването на концепцията.

Вера Петканчин, оперативния шеф на JA Bulgaria, и Диана Недева, специалист образования и планове, през 5-те дни съблюдаваха работата на екипите и развиването на концепциите им.

По време на образованието екипите посетиха няколко локални бизнесмени - Етно каменната мелница на " Калула 84 " в гр. Генерал Тошево и Акумпласт в гр. Добрич, с цел да могат да се допрян до същността и компликациите за бизнеса. Vavakada дойдоха от Силистра, с цел да споделят с младежите от първо лице пресния си опит – триумфи и премеждия от преправянето и преизползването на пластмасата.

В неделя, когато беше финалът на зеления лагер, изпълнителният шеф на JA Ирина Илиева дойде в Добрич, с цел да бъде жури дружно с шефа на зооцентър Добрич Християн Христов и Борис Колев умел бизнесмен и алумни на JA.

Отборите, които завоюваха са GougutkaAPD, ForTheFuture и EcoTeen като техните бизнес хрумвания имат добавена стойност и иновативност, явен бизнес модел, както и действителна опция да излязат на пазара, защото е обширно изследван.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР