Mладежки организации протестираха в събота във френската столица Париж срещу

...
Mладежки организации протестираха в събота във френската столица Париж срещу
Коментари Харесай

Многохиляден протест се проведе в Париж срещу пенсионната реформа

Mладежки организации стачкуваха в събота във френската столица Париж против пенсионната промяна на държавното управление . Активно подкрепяни от крайнолявата партия France Unbowed, те се надяваха да се възползват от триумфа на всеобщия междусиндикален марш и стачка в четвъртък, заяви RFI.

" Съпротива! ", " Тук сме, даже и Макрон да не го желае ", гласяха лозунгите върху табели, държани от членове на дузината юношески организации, събрали се отпред на шествието в Париж.

Лидерът на левицата France Unbowed (LFI) Жан-Люк Меланшон поздрави стачкуващите на страницата си в Twitter, като сподели, че са се събрали 150 000 души. Независимата одиторска компания Occurrence преброи 14 000 протестиращи.
 Масови митинги във Франция против пенсионната промяна
Масови митинги във Франция против пенсионната промяна

Нови ограничения за излаз от рецесията

Бившият претендент за президент подлага на критика Еманюел Макрон, че " желае да трансформира цялото ни битие в стока, да изцапа всичко, да скапе всичко, да понижи всичко, да дефинира количествено всичко ".

Участието беше приветствано от Колин Шампион, президент на профсъюза La Voix Lycéenne и L`Alternative, различен студентски съюз.

" Осъзнахме, че младежите желаят да се показват, че се усещат първи загрижени ", съобщи Филип Журавер, един от представителите на LFI.
 Макрон подвига пенсионната възраст във Франция
Макрон подвига пенсионната възраст във Франция

На 64 година ще излизат в пенсия французите

Младите хора се опасяват от " понижаване на броя на работните места ", сподели Ноеми Стикън, представител на профсъюза на гимназистите FIDL, добавяйки, че учениците желаят " да кажат завършек на тази антисоциална мярка " за отлагането на възрастта за пенсиониране до 64 години.

Припомняме, че повече от 1 милион души излязоха по улиците на френските градове на митинга в четвъртък. 

Профсъюзите, които проведоха митингите, оповестиха също, че идващите всеобщи демонстрации са планувани за 31 януари.

На 10 януари министър-председателят на Франция Елизабет Борн показа очертанията на френската пенсионна промяна, която държавното управление се чака да вкара от 1 септември 2023 година
 Макрон решен да организира пенсионната промяна през 2023 година
Макрон решен да организира пенсионната промяна през 2023 година

Въпреки че непопулярните ограничения бяха отлагани

Според проектите на държавното управление възрастовата граница за пенсиониране последователно ще се измества от 62 на 64 години за три месеца всяка година, като този развой ще продължи до 2030 година Новият режим ще се ползва от поколенията французи, родени от септември 1961 година и по-късно.

Макрон съобщи, че е решен да реализира пенсионната промяна преди края на втория си мандат по време на предизборната акция през 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР