Младежката академия Космос и право“ – инициатива на Апелативен съд

...
Младежката академия Космос и право“ – инициатива на Апелативен съд
Коментари Харесай

„Делото“ за космическия туризъм на Младежка академия „Космос и право“ започва във Варна

Младежката академия „ Космос и право “ – самодейност на Апелативен съд – Варна и Планетариума на Висшето военноморско учебно заведение – ще организира на следващия ден първото намерено планетарно съвещание по делото си за галактическия туризъм.

Като „ страни “ по него по надлежния ред със специфични „ призовки “ са поканени учениците от Хуманитарната гимназия „ Константин Преславски “ в паралелка „ Съдебна администрация “ и от Частната профилирана гимназия „ Антоан дьо Сент-Екзюпери “.

В ролята на „ очевидци “ в процеса влизат Светослав Александров - създател на книги и основател на уеб страницата и представителите на Ученическата галактическа организация.

Успешните гимназисти от Агенцията ще показват плана си за галактическо летище, който получи Специалното отличие в най-престижния и сложен конкурс на National Space Society на Съединени американски щати и НАСА за планиране на галактически градове. Учениците от Математическа гимназия „ Д-р Петър Берон “, ГПЧЕ „ Йоан Екзарх “ и Beaumont High School, California завоюваха конкуренцията с 4 567 плана на към 27 хиляди възпитаници от 19 страни.

И в случай че кацането ни е обезпечено от извънредно надарените и работливи младежи, Светослав Александров ще се погрижи за настаняването ни. Той ще опише за пилотираните полети, ще ни заинтригува с полетите отвън нашата планета и с планове за създаване на галактически хотели.

В малко видео ще забележим по какъв начин се оправиха с първите си полети фирмите на милиардерите Ричард Брансън, Джеф Безос и Илън Мъск, които дадоха старта на същинска конкуренция в областта на галактическия туризъм. Ще приказваме за изгодата, вредите, цените и пътуванията, които към този момент не са научна фантастика, а наше всекидневие.

Това е второто „ дело “ на Младежка академия „ Космос и право “. Миналата образователна година в границите на две съвещания и с провеждането на училищен диспути вникнахме в проблемите, свързани с галактическите боклуци, резултат от човешката активност в околоземна орбита.

Съдебното съвещание ще се организира в Планетариума на Висшето военноморско учебно заведение в 11.00 ч. за Хуманитарната гимназия и в 13.30 ч. за „ Екзюпери “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР