Младата жена загуби живота си броени часове, след като роди

...
Младата жена загуби живота си броени часове, след като роди
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура-Русе се самосезира по повод смъртта на 29-годишната родилка

Младата жена загуби живота си броени часове, откакто роди втория си наследник. Тя е била призната в болничното заведение за естествено раждане с избор на екип, само че затруднения по време на родовия развой предизвикали лекарите да стартират секцио.

 

12 часа след раждането и откакто прекарала нощта на 23 против 24 май със мощни болки, Ивелина умряла. Първоначалната информация за гибелта й е белодробна емболия. Направена е към този момент аутопсия, като резултатите от нея се чакат да излязат в 25-дневен период.

 

От Окръжната прокуратура разясниха, че е формирана кореспонденция за закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс - за причиняване на гибел на друго лице, заради немарливо осъществяване на занимание, представляващо източник на нараснала заплаха.

 

Очаква се да бъдат разпитани всички лица, имащи отношение към случая. Ще се изиска цялата документи от лечебното заведение и ще се назначи експертиза за определяне на аргументите за настъпване на гибелта на 29-годишната жена.

 

Разследването по случая ще бъде поверено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура-Русе. За престъпното действие се планува наказване от 1 до 6 години отнемане от независимост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР