Младата гръцка надежда Стефанос Циципас надви Рафаел Надал и така

...
Младата гръцка надежда Стефанос Циципас надви Рафаел Надал и така
Коментари Харесай

Циципас срази Надал и си гарантира финал с Ноле в Мадрид

Младата гръцка вяра Стефанос Циципас надделя Рафаел Надал и по този начин си подсигурява край на АТП шампионата от сериите „ Мастърс “ в Мадрид. В испанската столица Циципас победи с 2:1 сета (6:4. 2:6, 6:3) в мач, който продължи 2 часа и 36 минути.

Така младокът лиши шанса на Краля на клея да играе 50-ти край на конкуренция от сериите „ Мастърс “ пред родна аудитория.

20-годишният Циципас сподели отлична и доста съсредоточена игра. Той проби Надал още при започване на мача, само че още в във втория гейм самичък загуби подаването си. Иначе общо 5 пробива бяха направени в първата част. До края ѝ Циципас загуби подаването си още един път, до момента в който Надал загуби централизация в два случая, при единия от които резултатът стана 5:4 в интерес на Циципас, който в следствие затвори сета при 6:4.

Надал стартира мощно втория сет, макар че Циципас опита да даде отпор. Играта вървеше гейм за гейм, досега, когато международният номер 2 не поведе с 3:2. Тогава гръцкият тенисист, загуби централизация и позволи пробив за 4:2 в интерес на Надал. До края Циципас загуби още един път подаването си в последния гейм, след който Надал реализира тъждество в сетовете – 1:1.

Третата част бе изключително оспорвана. Надал поведе, само че Циципас изравни, а в следствие и проби съперника си за 3:2. Това наклони везните в интерес на Циципас, който дръпна с 4:2 преди Надал още веднъж да загуби подаването си в седмия гейм – 5:2.

Силите на испанеца стигнаха за пробив в осмия гейм, който обаче не бе задоволителен, тъй като в последния гейм бе заплеснат, загуби подаването си и по този начин Циципас победи.

Финалът межди Стефанос Циципас и Новак Джокович е от 19:30 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР