Млада жена е била нападната от кучета на 16 април,

...
Млада жена е била нападната от кучета на 16 април,
Коментари Харесай

Три кучета едва не разкъсаха жена в Монтанско

Млада жена е била нападната от кучета на 16 април, след обяд в монтанското село Сумер. Кучетата са от породата Дого Аржентино и са благосъстоятелност на мъж от селото, предава "Дарик ". Инцидентът е станал на улицата,докато дамата е отивала да вземе тригодишното си дете. Кучетата са излезли през отворената врата на къщата, около която е минавала и са я нападнали. Пострадалата е настанена в болничното заведение в Монтана с ухапвания по ръцете, краката и гърба.

Това не е първият случай на проявена експанзия от същите кучета. През януари, те са раздрали друго домашно куче в селото. Собственичката му подала тъжба в общината в Монтана. След инспекция на сигнала от локалната администрация дават отговор, че според нормативната уредба Общината няма права и функционалности да изземе домашни кучета, които са съответно регистрирани, само че като регистрира заплахата за хората и след съвещания с охранителните органи, жалбата ще бъде изпратена в прокуратурата на Монтана.

Кметицата на село Сумер Лидия Митрофанова също е осведомена за рисковите кучета. Тя самата е предупреждавала притежателя им, както и участъковия служител на реда, че не се охраняват добре.Досега няма резултат от взетите ограничения.

От Районната прокуратура през днешния ден след обяд прецизираха, че нямат сигнал за случая. Редът е при формиране на досъдебно произвеждане до 24 часа да бъде докладвано в прокуратурата, където на инцидентен принцип да бъде определен наблюдаващ прокурор.

От полицията оповестяват, че е формирана кореспонденция по случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР