Млад царски орел постъпи за отглеждане в Спасителния център на

...
Млад царски орел постъпи за отглеждане в Спасителния център на
Коментари Харесай

Овощари от Сливен спасиха млад царски орел

Млад царски орел постъпи за развъждане в Спасителния център на Зелени Балкани. Птицата бе открита през миналата седмица от овощари от сливенския кв. „ Речица ” и село Самуилово.

След подадения сигнал, екипът, които се отзовава на мястото, открива, че става въпрос за млад царски орел, който не е съумял да напусне сполучливо гнездото. Това разясни за Дарик радиоекологът от Зелени БалканиГрадимир Градев, който добави, че постоянно се случва в гнезда на царски орли, където има до три дребни, едното постоянно да изостава в растежа си.

Той изрази признателност към хората, подали сигнал и увери, че за момента птицата е в положително общо положение и след малко доотглеждане ще бъде освободена в природата.

Градев означи, че Зелени Балкани са създали специфична методика за обезпечаване на приемни родители, като в клетките на Спасителния център се отглеждат специфични птици, за които има обезпечени изкуствени гнезда за слагане при потребност на млади бедстващи птици..

Той разясни, че ползата към царските орли е извънредно огромен, тъй като те са най-редките хищни птици в България и Зелени Балкани работи интензивно за тяхното запазване..

Екологътпризова хората да демонстрират повече самообладание, тъй като не постоянно птиците имат потребност от помощ. Необходимо е да се свържат с способена институция и да се вслушват в препоръките на експертите..

Чуйте в аудиото още по тематиката...
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР