Нова изложба живопис под наслов Стари и забравени“ откри на

...
Нова изложба живопис под наслов Стари и забравени“ откри на
Коментари Харесай

Хинко Хинков представя изложба „Стари и забравени“ в Къщата на художниците

Нова галерия живопис под наслов „ Стари и забравени “ откри на 21 май майсторът на четката Хинко Хинков. Представянето на експозицията се случва в навечерието на рождения ден на художника.



От името на Община Плевен разкриване на изложбата почетоха заместник-кметът Елина Димитрова и представители на отдел „ Култура и туризъм “.



Приятелите на създателя и ценители на характерния му и различим жанр могат да се насладят на вернисажа в Арт Център 2 - Къща на художниците в Плевен, на ул. „ Д. Константинов “ № 17. В експозицията са показани портрети, пейзажи и етюди от Хинко Хинков, рисувани през 70-те и 80-те години на XX-и век.



Плевенчани и гостите на града, ценители на изящното изкуство, имат опция да прегледат изложбата до 11 юни 2024 година

Хинко Хинков е роден на 24 май 1952 година в гр. Плевен. Работи в областта на живописта. От 1978 година взе участие постоянно в общи районни и национални изложения, член е на Съюза на българските художници. Художникът има осъществени над 20 независими изложения и участия в голям брой пленери. Негови произведения са владеене на Националната Художествена Галерия, Софийска Градска Художествена Галерия, галериите в Плевен, Габрово, Ловеч, Търговище, Сливен, както и в частни сбирки в страната и чужбина. Хинко Хинков живее и работи в Плевен.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР