Млад мъж падна в 100-тонен котел с горещо олово в

...
Млад мъж падна в 100-тонен котел с горещо олово в
Коментари Харесай

Млад мъж изгори краката си в разтопено олово край Асеновград

Млад мъж падна в 100-тонен казан с горещо олово в завода за метали „ КЦМ “, намиращ се край Асеновград. Момчето се е разминало на косъм от гибелта.
Трудовата акцидент се е случила в завод Рафинация, където е работното място на потърпевшия. По данни на Инспекцията по труда, служащите са правили нормалните интервенции, само че са били нарушени разпоредбите за сигурност при този тип активност. С кран е трябвало да бъде изместен товар от едно място на друго. Машината почнала да изшършва маневрата, без да алармира, а в същото време младият мъж се е намирал в непосредствена непосредственост до горещото олово. Един от сътрудниците му е забелязал какво следва да се случи и е тръгнал към него, с цел да му извика да се дръпне. Младежът се стреснал, подхлъзнал се е по стената на съда и падайки, съумял да се задържи за ръба, тъй че да не се потопи целия в разтопения метал. За секунди, обаче, кратака му влезнали до колене в течността, чиято температура, съгласно специалисти, е към 400-500 градуса. В това време сътрудника на потърпевшия е съумял да го издърпа от котела.
Момчето неотложно е откарано с персонален превоз до УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. Настанено е в Клиниката по изгаряния към лечебното заведение, без заплаха за живота. Извършена е първична интервенция на двата му крайници, с цел да бъдат отстранени некротизиралите тъкани, оповестиха за Actualno.com от университетската болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР