Митрофанова допусна ответни мерки от руска страна, но в същото

...
Митрофанова допусна ответни мерки от руска страна, но в същото
Коментари Харесай

Руското МВнР привиква посланик Кръстин заради експулсираните свещеници

Митрофанова позволи ответни ограничения от съветска страна, само че в това време посочи: " Мисля, че никой няма да подхваща огледални дейности във връзка с Българската православна черква в Москва. Ние не сме варвари ".

 

По думите ѝ посолството не е могло да предотврати експулсирането, тъй като всичко е станало доста бързо в навечерието на днешния народен празник, а в България никой не работел още от през вчерашния ден.

 

" Всички са се подготвили овреме, всичко е било по решение на министър-председателя или Министерския съвет ", сподели още Митрофанова.

 

Вчера съветското външно министерство осъди експулсирането на предстоятеля на Подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиян, на секретаря на Подворието протойерей Евгений и на чиновник на църквата.

 

Говорителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че задачата на българските управляващи е да разрушат “отношенията сред сестринските Руска и Българска православна черква и братските връзки сред съветския и българския народ ”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР