Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево задържаха

...
Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево задържаха
Коментари Харесай

Близо 20 килограма контрабандни сребърни изделия са задържани на ГКПП Капитан Андреево

Митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево " задържаха рекордните за тази година близо 20 кг контрабандни сребърни произведения при инспекция на микробус, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Това е станало при инспекция на транспортното средство с турска регистрация. Неговият водач показал пред митническите чиновници документи за транспортираната стока – бижута от непочтен метал от Турция за Франция. По метода " разбор на риска " транспортното средство е селектирано за щателна инспекция. При осъществените контролни дейности се открива, че измежду заявената стока са укрити произведения от бял метал, които съгласно експертизата на вещото лице са от сребро проба 925.

Открити са пръстени, медальони, гривни, огърлици с общо тегло 19 835 грама на стойност 138 845 лв.. Контрабандно пренасяните сребърни украшения са арестувани, а по случая е формирано досъдебно произвеждане.

Според статистиката на ведомството по внос-износ, предходната година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " са арестувани 36 кг сребро. Нелегалният трафик е съвсем постоянно в посока от Турция за България или Западна Европа, а повода е по-ниската цена на благородния метал в югоизточната ни съседка, разясняват митничари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР