Митнически служители установиха голямо количество бира, превозвано в нарушение на

...
Митнически служители установиха голямо количество бира, превозвано в нарушение на
Коментари Харесай

Митнически удар от 500 л бира

Митнически чиновници откриха огромно количество бира, транспортирано в нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища.

На 13 май 2022 година в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2- Видин е спрян за инспекция товарен автомобил, ръководен от двама румънски жители. Водачите дават транспортни документи за транспортираната стока, в които са разказани 475.2 л. или 1440 бутилки бира „ Golden brau “  от 0,330 л. с 5% алкохолно наличие, само че не дават изискуемите според Закона за акцизите и данъчните хранилища документи за гарантиран, начислен или обезщетен данък. 



При осъществената инспекция в акцизната осведомителна система  БАЦИС митническите чиновници откриват, че фирмата-получател няма акцизна регистрация и не е подала годно съобщение до способеното митническо институция, каквото се изисква преди изпращането и надлежно приемането на акцизни артикули от друга държава-членка на Европейски Съюз.

При извършен диалог с шефа на фирмата-получател е открито, че той не чака и не е поръчвал такава стока от Румъния.

По случая е формирано административнонаказателно произвеждане по Закона за акцизите и данъчните хранилища против компанията - транспортьор. Акцизните артикули са арестувани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР