Митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница-Бургас

...
Митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница-Бургас
Коментари Харесай

Митнически служители от Бургас откриха две нелегални дестилери и над 200 литра алкохол без платен акциз

Митнически чиновници от отдел "Митническо разузнаване и следствие " в Митница-Бургас откриха две работещи нерегистрирани дестилерии за етилов алкохол и иззеха от различен "казан " с 221 литра етилов алкохол без гарантиран или заплатен данък, при три обособени инспекции през последните дни. Това заяви представителят на Регионалната митническа организация в морския град Катя Иванова.

При инспекция в частен парцел на територията на населено място в Община Нова Загора са открити в работен режим две уреди за преваряване на етилов алкохол с размер от 150 и 250 литра - заредени с ферментирал материал и със запалени огнища. Установено е, че обектът няма годно уверение за регистрация на профилиран дребен обект за дестилиране от Митница-Бургас в сходство с условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища. Дестилационните уреди са конфискувани, на притежателя ще бъде формиран акт за открито административно нарушаване. Още един незаконен "казан " с две построени уреди за преваряване на етилов алкохол в работещ режим е открит от митнически чиновници при инспекция в стопанска сграда също на територията на Община Нова Загора.

Процесът на дестилиране е преустановен и оборудванията са конфискувани с списък.

При третата инспекция в промишлена зона в Община Айтос са открити два бидона с общо 221 литра етилов алкохол с характерности на ракия, за които притежателят на "казана " не е показал никакви документи за заплатен или гарантиран данък. Алкохолът е арестуван. Взети са проби за лабораторен разбор. Предстои да бъде формирано административно наказателно произвеждане по случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР