Митнически служители от отдел Борба с наркотрафика“ в ТД Митница

...
Митнически служители от отдел Борба с наркотрафика“ в ТД Митница
Коментари Харесай

Близо 5 кг хероин и 1,2 кг кокаин задържаха митничари на Калотина

Митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество Митница София задържаха близо 5 кг хероин и над 1 кг кокаин.

На 16.04.2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина митнически чиновници селектират за щателна инспекция два товарни автомобила, пътуващи от Турция за Босна. При осъществено сканиране с рентген на първия камион инспекторите виждат, че в кабината на лидера има чанта със съмнителна компактност, съобщи Novini.bg.

При физическата инспекция те откриват съществуването на пет пакета, опаковани с тиксо, съдържащи прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало позитивно на хероин. Откритото и арестувано количество хероин е 4,834 кг.

По време на щателната инспекция на втория камион митническите чиновници откриват един пакет, опакован с тиксо. При изработен полеви наркотест веществото е реагирало на кокаин, а общото арестувано количество е 1,194 кг.

По случая са формирани две досъдебни производства под надзора на Окръжна прокуратура – София.

В качеството на обвинени по формираните досъдебни производства са привлечени три лица – жителите на Босна и Херцеговина М.Ш. (на 40 години), А.А. (на 47 години) и М.Р. (на 43 години).

С разпореждане на прокурор причинителите на закононарушенията са арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъдат импортирани в съда претенции за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените лица.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР