Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД

...
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД
Коментари Харесай

Спипаха казан докато вари ракия, някой изгоря с цял тон СНИМКИ

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ /ГД МРР/ откриха незаконен „ котел “ за варене на ракия и иззеха над 1 звук нелегално изварена ракия при инспекция в населено място край Варна.

Митническата инспекция е осъществена на 17.11.2019 година в населено място в област Варна по оперативна информация за нелегално преваряване на етилов алкохол. В сграда, митническите чиновници откриват при инспекцията оборудване за дестилиране на етилов алкохол в работен режим, оповестяват от организация "Митници ".

В прилежаща сграда в същия парцел са открити при инспекцията пластмасови бидони, съдържащи общо 1100 литра етилов алкохол с характерности на ракия. За открития етилов алкохол не са показани никакви документи за заплатен или гарантиран данък по Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/.

Части от нерегистрираното оборудване за дестилиране и незаконният етилов алкохол са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Групово дело МРР, което се организира под надзора на Районна прокуратура - Варна.

Общо 2094 литра незаконен етилов алкохол - ракия и три нерегистрирани уреди за преваряване на етилов алкохол са конфискувани от чиновниците на Групово дело МРР при осъществените инспекции на територията на Търговско дружество Северна морска през последните три месеца, при засиления митнически надзор от началото на дейния сезон за преваряване на домашна ракия.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР