Митнически служители на Териториална дирекция Митница Пловдив откриха 1718.8 литра

...
Митнически служители на Териториална дирекция Митница Пловдив откриха 1718.8 литра
Коментари Харесай

Откриха над 1.7 т нелегален алкохол

Митнически чиновници на Териториална дирекция Митница Пловдив откриха 1718.8 литра незаконен алкохол и един нерегистриран обект за дестилиране, при четири обособени инспекции през месец октомври.

Най-голямото количество незаконен алкохол е намерено на 18.10.2023 година при инспекция в частен парцел в село, намиращо се на територията на област Пазарджик. В жилищна сграда са открити 78 пластмасови бутилки, всяка с съдържимост 10 литра, съдържащи безцветна течност с аромат на алкохол. Общото открито количество алкохол е 780 литра. След осъществен тест с денситометър е открито друго алкохолно наличие на течността в бутилките, вариращо от 45˚до 95˚. От притежателя на парцела не са показани документи удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на дължимия данък, според ЗАДС. 

Нелегален алкохол, разпределен в пластмасови бутилки с друга съдържимост, е открит при друга инспекция, осъществена на 27.10.2023 година След получена оперативна информация митнически чиновници от отдел “Митническо разузнаване и следствие “ на Търговско дружество Митница Пловдив правят контролна покупка на 10 литра алкохолна течност (ракия) от мъж на 62 години, гражданин на село в община Братя Даскалови, област Стара Загора. В хода на контролните дейности е открито, че в стопанисвания от мъжа жилищен имот се съхраняват 308 литра безцветна течност с аромат на алкохол, без документи, според ЗАДС. 

По случаите са формирани досъдебни производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура Пазарджик и Районна прокуратура Стара Загора- Териториално поделение – Чирпан. 
На 09.10.2023 година чиновници от отдер " МРР " правят инспекция на регистриран дребен обект за преваряване на етилов алкохол в друго пазарджишко село. В близост до помещението, в което са ситуирани съдовете за филтрация са открити пластмасови бутилки с общо 627.8 л течност с друго алкохолно наличие – от 30˚ до 73˚. За алкохола не са показани изискуемите документи по ЗАДС. 
На 3 октомври митническите чиновници откриват, че се прави преваряване на ракия в нерегистриран по ЗАДС обект, намиращ се село в община Карлово. Задържани са 2 броя уреди за дестилиране с съдържимост 160 л и 500 л. Открити са и 3 литра изварен алкохол. 

По тези два случая са съставени актове за определяне на административни нарушавания.  

Откритият общо 1718.8 литра незаконен алкохол при осъществените четири инспекции е арестуван.

Общото количество на арестувания от Търговско дружество Митница Пловдив от началото на годината етилов алкохол без документи за заплатен акциз е 11 634,7 литра.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР