Митнически служители на МП капитан Андреево откриха над 1,7 кг.

...
Митнически служители на МП капитан Андреево откриха над 1,7 кг.
Коментари Харесай

Контрабадни бижута за над 40 хил. лв. задържаха митничари

Митнически чиновници на Министерство на правосъдието капитан Андреево откриха над 1,7 кг. сребърни и близо 300 гр. златни украшения при две обособени инспекции на рейсове, влизащи в страната от Турция. Бижутата са контрабадни.

При един от случаите в последния ден на август вечерта, рейс с непозната регистрация идва на пункта на входящо трасе в страната по маршрут от Турция за Румъния през България. В зоната за митническа инспекция трима от пасажерите заявили, че придвижват общо 290 кутии цигари.

Тютюневите произведения са арестувани с квитанция, защото пренасяната акцизна стока е била над нормата за безмитен импорт. Извършен е и персонален обзор на една от пътничките, при който се установя, че в горното долни дрехи са укрити произведения от жълт метал. От укритието са извадени 62 гривни, пръстени, медальони, синджири, обици с общо тегло съвсем 290 грама от 14-каратово злато и 1 монета – австрийски дукат с тегло 3.47 грама от 23.67 – каратово злато на обща стойност 27 893 лв..

Другият случай на открити контрабандни бижута е открит на същата дата, единствено половин час по-рано, в различен рейс с турска регистрация, ръководен от турски жител.

В транспортното средство пътували от Турция през България за Косово 31 пасажери. Под една от седалките в пасажерския салон са открити осем транспарантни полиетиленови пакета с украшения от бял метал. Според осъществената от вещото лице експертиза откритите украшения са сребърни проба 925 с общо тегло 1753 грама и са на стойност 12 271 лв.. В хода на инспекцията се открива, че изделията са благосъстоятелност на един от пасажерите с букви Б.А. – жител на Република Косово.

Контрабандните общо 2046 грама златни и сребърни произведения на обща стойност 40 164 лв. са арестувани. На нарушителите са формирани актове по Валутния закон.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР