Митнически служители иззеха 198 800 къса - 9940 кутии цигари

...
Митнически служители иззеха 198 800 къса - 9940 кутии цигари
Коментари Харесай

Откриха близо 10 000 кутии цигари в камион с хранителни продукти на „Дунав мост“ 2

Митнически чиновници иззеха 198 800 къса - 9940 кутии цигари при инспекция на товарен автомобил, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 18 март камиона идва на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 Видин-Калафат " на изходящо трасе от страната. Двамата водачи, български жители, са оповестили, че транспортират хранителни артикули по маршрут България-Нидерландия.

Служители от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ селектират товарния автомобил за митническа инспекция. В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват измежду оповестената в товарителницата стока и 9940 кутии цигар и от разнообразни търговски марки - 198 800 къса.

Установените тютюневи произведения са с годен български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Единият от водачите на камиона е показал, че цигарите са негови и ги пренасял за Нидерландия за продажба и облага. Акцизните артикули са арестувани и по случая е формиран акт за откритото административно нарушаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР