Митничари на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево откриха 600

...
Митничари на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево откриха 600
Коментари Харесай

Откриха контрабандни цигари в гипсови плоскости в тир на Капитан Андреево

Митничари на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево " откриха 600 000 къса контрабандни цигари при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, оповестиха от районния пресцентър на митницата в Свиленград.

Вчера на пункта е дошъл влекач с полуремарке с непозната регистрация. Водачът- турски жител, показал документи за транспортираната стока – гипсови строителни плоскости от Турция за Франция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности, със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите са открили зони с подозрителна компактност в заявения товар.

Извършена е физическа инспекция, при която митническите чиновници са разкрили, че в пет палета с гипсокартонени плоскости са укрити 30 000 кутии (600 000 къса) цигари от три търговски марки, всички с непознат бандерол. Пазарната стойност на арестуваните тютюневи произведения е 195 000 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане, допълват от митницата.

Според статистиката на ведомството по внос-износа, от началото на година на " Капитан Андреево " са арестувани над 1 453 000 къса незаконни цигари. При последния случай 458 000 къса бяха открити в кухини на железни профили в камион от Турция за Франция. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР