Митинг в защита на бившия президент организират демонстранти пред сградата

...
Митинг в защита на бившия президент организират демонстранти пред сградата
Коментари Харесай

Протестиращи се събраха в Тбилиси в подкрепа на болния Саакашвили

Митинг в отбрана на някогашния президент провеждат стачкуващи пред постройката на Народното събрание в Тбилиси. Те упорстват да бъде изместен от затворническия санитарен пункт в гражданска болница.

Здравословното положение на Саакашвили се утежни вследствие на продължаващата му към този момент седем седмици гладна стачка. Според лекарите той страда от неврологични проблеми, подбудени от недохранване и липса на витамини и минерали. Кабинетът на националния омбудсман на Грузия заяви, че припадъкът на някогашния президент се дължи на положение, наречено енцефалопатия на Вернике, което се поражда от дефицит на витамин Б и може да докара до зрителни и двигателни проблеми, предава.
Бившият грузински президент се оплака от побой в пандиза
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили заяви, че е бил обичай, откакто е бил отведен от пандиза в град Рустави в затворническа б...

В четвъртък юристът му Бека Басиля заяви, че е бил на посещаване при Саакашиви, когато някогашният президент примрял. Той бил изнесен от стаята на носилка и положението му е устойчиво. След този случай министерството на правораздаването предложи да реалокира някогашния президент във военнната болница в Гори. Друг от юристите на Саакашвили, Ника Гваремия, уточни, че експолитикът е подготвен да бъде трансфериран в Гори и да приключи гладната си стачка, незабавно щом това стане. Очаква се още тази нощ той да бъде трансфериран.

След края на втория си мандат (2008-2013 г.) Саакашвили напусна Грузия и отпътува за Украйна. Впоследствие той задочно беше приет за отговорен в корист с власт и наказан на шест години затвор. На 1 октомври беше задържан, когато се върна в Грузия, с цел да активизира опозиционните сили в навечерието на локални избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР