Митинг против войната срещу Украйна организира на 30 януари в

...
Митинг против войната срещу Украйна организира на 30 януари в
Коментари Харесай

Руската опозиция организира протест в Бургас |

Митинг срещу войната против Украйна провежда на 30 януари в Бургас руската съпротива в България. Емигрантите в България разискват дейностите си във фейсбук групата " Опозиционна България ". Освен против войната против Украйна протестиращите ще повдигнат девиз и за мирна и демократична Русия. 

" Дойде време да преминем към дейни дейности ", разяснява в профила си един от уредниците - Михаил Ежов. 

Протестът против войната ще се проведе в неделя от 14 часа на пощад " Тройката ", пред паметника на Альоша.

Миналата неделя, в София имаше митинг под надпис " Свобода за Навални " пред съветското посолство, който беше проведен от съветския опозиционер Евгений Чупов, който преди година потърси политическо леговище в България. Според уредниците това, което се случва с Навални, е нечовечен удар против демокрацията, един пестник и облик на режима на Путин. Настояват Навални да бъде освободен неотложно.

Във Варна имаше митинг пред Генералното консулство на Руската федерация. В писмо до Европейската комисия и Европейския съюз по външните работи протестиращите упорстват Русия да бъде приета за терористична страна, Европейският съюз да преразгледа връзките си с нея, както и да бъде спрян плана „ Северен поток 2 ".

На митинга участва и някогашният народен представител от Държавната дума Генадий Гудков, който съобщи, че живее във Варна, поради терзания, че в случай че се върне в Москва, ще бъде задържан.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР