Митични същества, зрелищни изпълнения и пищни костюми от всички кътчета

...
Митични същества, зрелищни изпълнения и пищни костюми от всички кътчета
Коментари Харесай

Митични същества, зрелищни танци и пищни костюми от цяла Азия завладяват София

Митични същества, зрелищни осъществявания и обилни костюми от всички кътчета на Азия идват в България на 15-ти юни за третото издание на фестивала на азиатската просвета “Магията на Изтока ”, иницииран от посолство на Индонезия в България, в партньорство с още 15 дипломатически задачи от Азия у нас. Както всяка година, по този начин и тази, фестивалът се афишира в поддръжка на благородна идея в партньорство с фондация “За нашите деца ”.
 16 страни от Азия показват изкуството и културата си в София
Билети за благотворителната лотария ще се продават на цената от 5 лева, с изключение на в деня на събитието, по този начин и седмици по-рано, в комерсиалната мрежа на Eventim в цялата страна и онлайн. Всички закупили билети вземат участие в лотария за над 50 награди, най-голямата, от които, двупосочен билет за двама до определена дестинация в Азия, обилно предоставени от Turkish Airlines, дълготраен сътрудник на идеята. А събраните средствата от събитието фондация „ За нашите деца “ ще влага в поддръжка на уязвими фамилии в риск от разлъка и ще избави от занемаряване най-малко 15 деца в ранна възраст.

Специални посетители - майстори на танца, музиката, театъра и бойните изкуства идват от всички кътчета на Азия за дългата над десетчасова стратегия на сцена в столичния парк “Борисова градина ” на 15-ти юни. Феноменът на античния индийски “танц с очи ” Катакали открива фестивалния ден с нажежаващо осъществяване, разказващо митични притчи и религиозни епоси, само посредством мимики, жестове и израза на лицето и тялото, декорирано с обилни орнаменти и костюм. Твърди се, че един “майстор Катакали ” се приготвя десетки години преди първото си излизане на сцена, а самото подготвяне в костюм и грим лишава повече от четири часа.

Митът за Баронг-Рангда, безконечната битка сред положителното и злото, произлизащ от античните корени на балийската митология, ще бъде показан на сцена от актьори от Индонезия и България, носещи обемни костюми от естествена четина, маски, направени от свещено дърво, голям брой декорации от огледала, рефлектиращи светлината, седеф, скъпоценни камъни и ръчно направена телешка кожа с обичайни орнаменти. „ Китайски змей “ ще предхожда гостите на фестивала, въвеждайки ги в екзотиката на азиатския континент.

Бойните изкуства от изтока, съчетаващи дисциплинираност, дух и майсторство ще бъдат показани от „ самурайската школа ” по кендо - античното японско изкуство по фехтоване, демонстрации по айкидо; корейско таекуондо; тай чи от Китай и тайландски бокс Муай-Тай и Бурай-Тай.

Посетителите на фестивала, провеждащ се на 15-ти юни в „ Борисовата градина ” ще могат да се срещнат от близко и с обичайната мода от Виетнам, представяща неповторими творби от разнообразни тъкани и цветове на обичайното виетнамско дамско облекло Ао зай. „ Танц с ветрила ”, „ Танц с шапки ” и „ Ангелски танц ” за изобилие ще бъдат изпълнени още от Виетнам. Република Корея превзема с темп, дух и великолепие посредством корейската фолклорна натрупа, единствена на Балканите, изпълняваща в този род – „ Со Йънг Самулнори ", които ще ни потопят в традициите на страната, свързани с ритуалите за изобилие и берекет. Смята се, че всеки от инструментите, с които се извършва музиката, въплъщава в себе си концепцията за несъмнено естествено събитие: джанггу (барабан във формата на песъчлив часовник) припомня дъжда, куенггуари (по-малък гонг) – гръмотевицата, джинг (по-голям гонг) – шума напразно, а бук (цилиндричен барабан) – звуците на облаците. Република Корея предлага стратегия и за почитателите на нашумелия корейски музикален жанр - к-поп със събиращите многочислена аудитория танцови сформира „ Cypher ” и „ Toxic ”, като последните са измежду финалистите на Световния фестивал по К-поп в Република Корея през 2018 година

И още, филипински национални песни, изпълнявани от деца, националната палестинска танцова натрупа „ Алкаумия " ще завоюва още веднъж публиката с сила и темп, музика от Бангладеш, модерна интерпретация на виетнамски фолклор от танцова групировка „ Sofistic Jivo ” и още доста, доста осъществявания и представяния на сцена чакат посетителите на тазгодишното издание на фестивала на азиатската просвета „ Магията на Изтока “.

Изложбените щандове на всяко посолство ще оферират на посетителите сувенири, творби на изкуството, бижута, ръчно правени предмети, храни и питиета, като част от средствата, събрани от тези продажби ще се дарят за идеята на фондация „ За нашите деца “ – сигурна фамилна среда за всички деца и поддръжка на родителите още от първия момент. Колко средства са събрани от предварителната акция и от донори на място ще стане ясно още в същия ден от 19 ч., когато от сцена ще се теглят спечелилите в благотворителната лотария.

Фестивалът „ Магията на изтока “ се реализира и тази година в партньорство с Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община; както и с помощта на сътрудниците IPS, Bohemia, Poseidon, Devin, Бонанза Бачорски; изложителите: Манджа Ван, Моменто, Чили Хилс, Сокони, Тако Фуудс, Мутай, Анагам Био, Бомбай Къри, Веге работилница Дока Дауджи, Витошко Лале и всички донори на награди за благотворителната лотария: Turkish Airlines, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, SailWithMe, Restaurant Eisha, KWIAT, InGlobo, Este SPA, Маtzalo, Victoria Spa, 13grams, GOOD BOX, Бирария Palivec, KREO, Royal Thai, Yati Cooking, Indomie.

Културното събитие е инициирано от посолство на Индонезия в България, и се реализира взаимно с Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Ирак, Иран, Китай, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Очаквайте цялостната стратегия на фестивала на:

Фейсбук: https://www.facebook.com/asianfestivalsofia 
Instagram: https://www.instagram.com/asianfestivalsofia/
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР