Мистериозната пещера е открита през 1835 г. в Маргейт, Кент

...
Мистериозната пещера е открита през 1835 г. в Маргейт, Кент
Коментари Харесай

Пещерата от черупки в Маргейт остава неразгадана мистерия

Мистериозната пещера е открита през 1835 година в Маргейт, Кент (Великобритания) и остава мистерия и до през днешния ден, пише hiddentruth.site. Почти цялата повърхнина на стените и сводестите тавани е покрита с мозайки, основани напълно от морски раковини, с обща повърхност към 190 квадратни метра и 4,6 милиона черупки.

Никой не знае кой е основал тази изумителна пещера с 21 метра криволичещи пътеки, които водят до огромна камера. Не е ясно и по какъв начин са превозени към 4,6 милиона черупки и усърдно са сложени върху всяка повърхнина, образуващи загадъчни знаци и с елегантен дизайн.

Дали е античен храм, употребен за езически ритуали на скришен фетиш?

 Пещерата от черупки в Маргейт остава неразгадана тайнственост

Т. нар. Грот от черупки на Маргейт е разграничен на пет секции, включващи: Входен проход, Ротонда, Купол, Серпентински проход и Олтарна камера.

Целта на структурата е незнайна, а разнообразни хипотези датират нейното създаване когато и да е през последните 3000 години. Хипотезите включват:

създание на богаташи от 18 или 19 век; праисторически астрономически календар; свързана е с рицарите тамплиери или масонството.

Изследователят Мик Туайман, от историческото общество „ Маргейт “, неотдавна разгласява своите резултати от няколкогодишното си изследване на пещерата. Той има вяра, че тя е била обвързвана с рицарите тамплиери, а е основана в средата на 12 век.

 Пещерата от черупки в Маргейт остава неразгадана тайнственост

Неговите изводи се основават на деликатното премерване на ъглите в пещерата и спазването на позицията на проектираната слънчева светлина върху вътрешната страна на купола.

Той разпознава дизайнерски характерности, които съгласно него сочат, че това е бил ранен храм за масонски ритуали.

Съществуват спорни сведения за откриването на пещерата, макар, че множеството откриватели се съгласяват с датата 1835 година

 Пещерата от черупки в Маргейт остава неразгадана тайнственост

Най-ранната отпратка към намирането й се появява в публикация на вестник Kentish Gazette от 22 май 1838 година, в която се афишира идното й разкриване като социална атракция. Оттогава, тя е частна благосъстоятелност.

Независимо дали произлиза от 19 век или от първи век, това, което е несъмнено, е хубостта на Грота от черупки на Маргейт. Експертите считат, че евентуално са били нужни няколко генерации, с цел да бъде основана.

 Пещерата от черупки в Маргейт остава неразгадана тайнственост

Това е било голямо начинание, като се има поради извозването на черупките до региона, изкопаването на коридорите и стаите, дизайна на моделите и построяването на мозайките.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР