Мисля, че кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да

...
Мисля, че кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Ние си имаме премиер и той се казва Бойко Борисов

Мисля, че кабинет с министър председател Десислава Атанасова най-вероятно няма да забележим. Ние министър председател си имаме и той се споделя Бойко Борисов. Когато имаш в тима си Меси, няма потребност да търсиш Ди Мария. Това сподели Владислав Горанов от ГЕРБ в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Именно Борисов съгласно него е най-добре квалифицираният и най-добре признат български политик в Европа. „ В миг на тествания и рецесии би трябвало да сложим за водач този, който фактически се е потвърдил като подобен ", безапелационен бе Горанов.

По думите му не е нужно мандата да бъде признат от претендента за министър председател, а може да бъде признат и от човек, излъчен от парламентарната група.

Кабинетът съгласно него би трябвало да е експертен, само че да носи политическа отговорност. „ Експертно държавно управление се дискутира тогава, когато политическият модел е строшен. Ако има естествена политическа класа и осъзнаване на проблемите, които стоят пред страната, диалогът ще бъде политически, и то мощно политически. Нямаме политическа класа ", разяснява той.

Той съобщи, че все още не е явен състава на кабинета на ГЕРБ. От думите му стана ясно, че той няма да е в състава на оферти кабинет. За финансови министри били подобаващи Кирил Ананиев, Делян Добрев, Красимир Вълчев и Теменужка Петкова.

„ Ние ще извървим пътя до дъно, в случай че няма държавно управление, виновността няма да е наша. Ние сме подготвени да сложим на масата цели и то доста повече от тези 16 точки, които предложиха от „ Продължаваме промяната ". Програмата за едно устойчиво ръководство няма по какъв начин да е 16 неща ", сподели още Горанов.

Аморфното положение на цялата политическа система дава причини на президента да подлага на критика парламентаризма и партиите, уточни депутатът от ГЕРБ. „ Това не е в негова изгода, нито в интерес на партиите, само че неналичието на водачество в огромна част от парламентарно показаните структури демонстрира единствено качеството на политическия живот ", разяснява той.

ГЕРБ чака поддръжка за кабинет от „ Демократична България ", съобщи Горанов.

Няма причина неналичието на бюджет за 2023 година да ни спъне по пътя към еврозоната, счита финансистът. „ Критериите за участие в еврозоната са ясни. Надявам се до края на този парламент законодателството, което е належащо, да бъде признато ", съобщи Горанов.

бТВ, „ Тази неделя "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР