Мисля, че е правилно да се надяваме, заяви президентът на

...
Мисля, че е правилно да се надяваме, заяви президентът на
Коментари Харесай

Алиев и Пашинян се надяват, че могат да постигнат траен мир

" Мисля, че е вярно да се надяваме ", съобщи президентът на Азербайджан Илхам Алиев през " Евронюз " в изявление от 21 юли, снимано в карабахския град Шуша и излъчено през вчерашния ден вечерта. " Ако забележим градивен метод от арменска страна и което е по-важно, в случай че те изцяло оставят настрана техните аспирации за оборване на нашата териториална целокупност, ние можем да реализираме спокойно решение доста скоро, може би даже до края на годината ", сподели Алиев.

Отделно в изявление за " Евронюз " министър председателят на Армения Никол Пашинян звучеше внимателно оптимистичен. Интервюто с него е било снимано на 26 юли в Ереван. " Не единствено, че може да има, само че и би трябвало да има мир. Това е моето разбиране, моята позиция. Но, с цел да се случи това, е също значимо за интернационалната общественост да осъзнае някои значими нюанси, да стане ясно за какво няма прогрес с задоволително движение ", добави той.

Пашинян повтори обвиняванията си, че Азербайджан блокира преноса на храни и медикаменти за Нагорни Карабах през Лачинския кулоар, единствения път, свързващ Армения с тази територия, като по този метод се поражда филантропична рецесия.

Алиев отхвърля азербайджанските сили да блокират свободното придвижване и споделя, че над 2000 карабахски поданици се придвижват до Армения и назад, откогато Азербайджан е разкрил граничен пропускателен пункт на входа на коридора през април.

" Карабахските арменци би трябвало да схванат, че бидейки част от азербайджанското общество с гаранции за сигурността, с техните права, включително просветителни, културни, религиозни и общински права, те ще живеят един естествен живот ", съобщи Алиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР