Мисля че дължим в тази кампания повече на хората, защото

...
Мисля че дължим в тази кампания повече на хората, защото
Коментари Харесай

Росен Желязков припомни, че Асен Василев отказа да внесе тригодишната бюджетна рамка-една от причините България да не може да въведе еврото

" Мисля че изискуем в тази акция повече на хората, тъй като това ще е петата към този момент. Освен противоборствата, клеветите и хулите. Мисля, че по време на дебатите и заинтригуваните страни стана ясно, че законопроекта може да претърпи усъвършенствания, с цел да може това нещо да откри решение, а не да се поляризира ", съобщи пред Българска национална телевизия Росен Желязков от ГЕРБ.
 
" След 25-ти декември предходната година Народното събрание беше на изкуствено дишане, тъй като стана ясно, че няма да има парламент. Имаше един тежък спор, който обърка обществото. Ние сме декларирали нашата позиция, че ще подкрепим закона. Ще изчакаме и решението на Конституционния съд, тъй като е значимо да се види цялата картина, тъй като не става въпрос единствено за следствие на основния прокурор. Хората чакат една по-ефективна правосъдна промяна, а освен един откъс, който се употребява за политическа приложимост ", сподели още зам.-председателят на 48-то Народно събрание.
 
Желязков разяснява и информацията на служебния финансов министър, че България няма да може да вкара еврото: " По време на нашето ръководство направихме най-значимите евроинтеграционни стъпки за еврото. Ние имахме подготвена дата за приемане в еврозоната дружно с Хърватите. Помните, че тогавашния министър Асен Василев отхвърли да показа тригодишна бюджетна рамка, а четвъртия закон за Българска народна банка не е импортиран. Освен това стана ясно, че казуса е в инфлацията. Тези три закона, а и невнесения има задоволително време да бъдат признати ".
 
Бившият заместител ръководител на Народното събрание акцентира, че предходния парламент е почнал с опцията да се сътвори с парламентарна група сред Политическа партия и Демократична България.
 
" Можеха да са първа парламентарна мощ, да вземат първия мандат, само че те не го пожелаха. Единствената им цел не е да са коалиция за ръководство, а подготовка за локалните изборите. Самият господин Петков съобщи, че за тях значимите избори са точно локалните ". Желязков добави, че ГЕРБ още веднъж ще направи опит за сформиране на постоянен кабинет, с явен политически мандат за промени и съответни политики.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР