Мислите ли да изпробвате сурова веганска диета? Макар да има

...
Мислите ли да изпробвате сурова веганска диета? Макар да има
Коментари Харесай

Митове за суровата веганска диета

Мислите ли да изпробвате сурова веганска диета? Макар да има доста хора, които се кълнат в изгодите от яденето на сурови и живи храни, има и съперници, които се водят по общи легенди. Ако проучвате този тип хранене научете истината зад шестте мита за суровата веганска диета, които се повтарят още веднъж и още веднъж. Ще се радвате да чуете, че те не са правилни.

Мит 1: Трябва да ядете единствено сурови храни

Някои споделят, че би трябвало да ядете единствено 100% сурови храни и нищо друго, с цел да се възползвате от диетата на суровата храна. Докато доста хора се придържат към този мит, действителността е, че всяко нарастване на пресните и сурови вегетариански храни ще бъде от изгода за тези, които ядат средностатистическа храна.

Обикновено измененията като яденето на плодове за закуска, вместо палачинки или наденица, ще подобрят здравето ви. Яденето на зелена салата за обяд ще ви даде повече сила, в сравнение с хамбургер, сода и пържени картофи.

Повечето хора обаче са съгласни, че с цел да получат всички многочислени изгоди от суровата диета, би трябвало да ядат най-вече сурови храни, към 90 до 95 % от храненията. Започнете да увеличавате количеството сурова храна в диетата си, като опитате няколко нови предписания за сурова храна.

 сурова веганска салата

Мит 2: Всичко, което ядеш, да бъде студено

Няма да сте лимитирани до студена храна при диетата със сурова храна. Всъщност всичко, което ядете, може да се затопли, стига да не завира. Храната може да бъде затоплена без никакъв проблем.

Мит 3: Можете да ядете единствено сурови плодове и зеленчуци

Също като мита, че веганската диета се състои от нищо повече от тофу и кълнове, това също е погрешно. Суровата храна се състои от доста повече от плодове и зеленчуци. Семена, ядки, ядкови млека, покълнали зърна, морски водорасли и сокове са включени в сурова диета, както и някои ферментирали и модифицирани храни като недопечен соев сос, кимчи, мисо, сурови орехови масла и студено пресовани сурови масла.

Мит 4: суровата диета е скъпа

Всяка диета може да бъде повече или по-малко скъпа, според от вашия усет. Някои от най-скъпите храни на планетата сигурно не са сурови храни или даже вегетариански и вегански. Филе миньон и омар не са сурови храни. Повечето сурови храни се намират елементарно във вашия магазин за хранителни артикули. Ябълки, банани, зелени салати и доста зеленчуци са на преференциална цена спрямо месото. И вие можете да развивате свободно въображението си организирайки менюто си.

 страхотна веганска салата с доста зеленчуци

Мит 5: Трудно ще спазвате диетата си, когато излизате

В днешно време по никакъв начин не е мъчно да се нахраните напълно умерено даже съгласно тази диета и на открито. Голямото разпространяване на този тип хранене разрешава на от ден на ден места да си поръчате разнообразни сурови ястия без проблем.

Мит 6: Създаването на сурови храни лишава часове в кухнята

Може да се страхувате, че ще прекарате цялото си време в кухнята, нарязвайки зеленчуци и дехидратирайки храни в продължение на часове. Всъщност това не е по този начин. Салати, шейкове и доста сурови супи се подготвят бързо. Потърсете сурови предписания за веганска храна, които са бързи, лесни и не изискват скъпо съоръжение.

Освен това има доста домашен уреди, които ще ви спестят много от работата, като чопър, дехидратор и сокоизстисквачка. Те в последна сметка се трансформират в устройства за икономисване на труда.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР