Мислите ли, че инфлацията е политическа отговорност?“ е неудобният въпрос,

...
Мислите ли, че инфлацията е политическа отговорност?“ е неудобният въпрос,
Коментари Харесай

Джо Байдън нарече журналист „глупав кучи син” 


„ Мислите ли, че инфлацията е политическа отговорност? “ е „ неуместният ” въпрос, който „ провокира ” американския президент Джо Байдън да назова кореспондента на Fox News Питър Дуси “глупав кучи наследник ”. Ситуацията се разиграва по време среща на президента с неговите стопански съветници в Белия дом в понеделник.

Частта с вулгарната засегнатост на Байдън не може да бъде открита във видео канала на Белия дом. Преди началото на срещата и словесната офанзива към Дуси, Байдън недоволства и по отношение на въпросите, свързани с напрежението сред Русия и Украйна. Те “трябвало ” да за намаляването на цените в страната – тематика, която ще бъде разисквана на идната среща. Разбира се, след реакцията на американския президент, стартира обичайното извеждане на медиите от залата.

Въпросът на Дуси за инфлацията е предизвикан от анкета на Fox News, оповестена в неделя, която открива, че 85% от американците се тревожат за инфлацията, която доближи 40-годишен връх от 7% през декември 2021 година

Питър Дуси е прочут публицист от Fox News, – канал, известен измежду консерваторите, като той постоянно задава на президента и неговия прессекретар Джен Псаки „ неуместни ” въпроси. „ Не е нищо персонално, приятелю “ – Дуси по-късно съобщи пред Fox, че самият Байдън персонално му се е обадил, с цел да му се извини. Журналистът описа и че ще продължи с „ непредвидените въпроси ” към президента, а самият той е реагирал “позитивно ” на коментара.

Засега Белият дом не е излязъл с публично мнение за случая. Но това не е и първият път, в който Джо Байдън реагира по този начин остро. Подобна обстановка се случи предишния четвъртък, когато кореспондентът на Fox News Жаки Хайнрих зададе въпрос на Байдън по отношение на опцията Русия да нахлуе в Украйна. „ Защо чакате Путин да направи първия ход, сър? “ — попита Хайнрих. Съобщава се, че Байдън е дал отговор безшумно: „ Какъв малоумен въпрос “.

БГНЕС
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР