Мисията на безпилотния космически кораб X-37B на Космическото командване на

...
Мисията на безпилотния космически кораб X-37B на Космическото командване на
Коментари Харесай

Мистерия с космическата мисия на X-37B на Пентагона

Мисията на безпилотния галактически транспортен съд X-37B на Космическото командване на Съединени американски щати, който е в орбита от към две години, е покрита с тайнственост , разясняват профилираните издания.

Космическият транспортен съд за многократна приложимост беше изстрелян на шестата си поредна задача OTV-6 (USSF 7) на 17 май 2020 година и от този момент е в орбита към този момент 773 дни, без никой да знае нищо за това, което прави.

Официално X-37 организира опити в космоса, само че това е доста общо изложение на естеството на тези " опити " .

Предишната най-дълга задача беше 4, при която X-37 беше в орбита 718 дни.

Сега, както настояват анализатори, удължаването на задачата на X-37B от програмата, основана за опцията за нуклеарна война с Русия, е обвързвано със обстановката в Украйна и е подозрително, че той ще се върне скоро на Земята.

Руснаците от своя страна считат, че американският галактически аероплан не е нищо повече от нуклеарен бомбардировач, кадърен да изстрелва нуклеарни оръжия от орбита, само че истината е някъде по средата:

" X-37B може да маневрира, като трансформира орбитата. Това значи, че е доста мъчно да бъде прихванат от съветските убийци на спътници. Същевременно X-37B има опция да проучва връзките. Той може да седи над Москва колкото си желае дълго и да прихваща всичко. Така че, да, задачата му е обвързвана и с Украйна ", съобщи някогашен чиновник на Пентагона, поискал да остане неизвестен.

Космическият уред работи под командването на Делта 9 - поделение на Космическите сили на Съединени американски щати, основано през юли 2020 година

" Делта 9 Detachment 1 управлява интервенциите на орбиталния тестови транспортен съд X-37B - пробна стратегия, предопределена да показва технологиите за надеждна, неведнъж използваема, безпилотна галактическа тестова платформа за Космическите сили на Съединени американски щати ", обявиха от Космическите сили.

Според известията един от опитите в актуалната задача включва проучване на преобразуването на слънчевата сила в микровълнова радиочестотна сила и създаването на FalconSat-8, за който се счита, че е дребен сателит.

Запитан дали удължаването на задачата на X-37 е обвързвано с последните събития в Украйна, чиновник на Пентагона на Съединени американски щати отхвърля коментар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР