Мишел МИХАЙЛОВА, Novinite.bg Петнадесетият ден на протести срещу властта, които

...
Мишел МИХАЙЛОВА, Novinite.bg Петнадесетият ден на протести срещу властта, които
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестиращи блокират 10 ключови места в София! Младите хора искат промяна с уникални лозунги и заляха властта със семки

Мишел МИХАЙЛОВА, Novinite.bg

Петнадесетият ден на митинги против властта, които целят оставки на премиера Борисов и основния прокурор Гешев, довечера залагат на нови тактики. Към нормалните забавни лозунги и викания, множеството вади боеприпас от песни, семки и бонбонки, нови точки за блокиране на придвижването и доста, доста сила, струяща от най-вече младите протестиращи, предава репортерът на Novinite.bg от мястото на събитието - Мишел Михайлова.

Като начало протестиращите послушаха апела на един от своите водачи - Николай Хаджигенов, обсипвайки със семки и бонбони Министерски съвет. Видео на Novinite.bg от тази акция можете да видите по-долу.

Нестихващите викания на хората против властимащите и подмолните играчи в страната се ускориха с наближаването на тъмната част от денонощието.

Цел на митингите довечера е да бъдат блокирани напълно над 10 основни кръстовища в София, за разлика от нощес, когато под блокада бяха 7 места в началото, след това прераснали в 11. 

За отбелязване е, че митингите във към този момент блокирания за придвижване на коли Триъгълник на властта минават спокойно и напрежение сред хората и органите на реда няма.

Дори при мятането на семки и боннони към Министерски съвет, когато имаше физически сопир сред полицията и " мятащите ", нямаше конфликти.

В огромните градове на страната също има всеобщи митинги. Във Варна са събрани няколко хиляди индивида на улицата, които също скандират „ Оставка “. Това е 15-та подред стачка в морската столица. Хората са издигнали афиш: „ Законът е над всички “.  Те дефинират рокадите като смехотворни. Заричат се, че митингите не престават до оставката на Борисов и Гешев. За 15 минути бе блокирано кръстовището пред общината. Възможно е да се стигне и до други блокади в града.

В Бургас кръстовища са блокирани от протестиращите, които пеят химна на България. За на следващия ден е планувано автопротестно шествие, което ще блокира входа и изхода на Бургас към автомагистралите.

В Пловдив също ситуацията е сходно, само че без ескалации.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР