Мирослав Йотов от Агенцията за метрологичен и технически контрол разясни

...
Мирослав Йотов от Агенцията за метрологичен и технически контрол разясни
Коментари Харесай

Ето как трябва да използваме пиротехнически средства по безопасен начин

Мирослав Йотов от Агенцията за метрологичен и механически надзор обясни в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия по какъв начин би трябвало да използваме пиротехнически средства по безвреден метод.

Рискът от използването на пиротехнически средства по новогодишните празници може да се понижи, като те се закупуват от лицензирани места и се следват напътствията, дадени от производителя, както и от самата организация, разясни той.

Осем % от фойерверките на пазара бяха установени като нерегламентирани, осведоми Мирослав Йотов.
Той добави, че за множеството от тези произведения рискът е невисок, тъй като не са рискови за здравето на потребителите и най-много нарушават разпоредбите за равнище на звук. Той уточни обаче, че фонтаните за торта без маркировка, да вземем за пример, могат да бъдат доста рискови за здравето, както и други произведения, които са закупени от нерегламентирани места.
„ Местата за продажба са строго регламентирани и за тях би трябвало да има позволение от Министерство на вътрешните работи работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР), тъй че местата без позволение от Служба надзор на рисковите взривни субстанции са нерегламентирани. Не купувайте от такива места “, сподели Мирослав Йотов.
Той изясни още, че е неприемливо да се възпламеняват прекалено много пиротехнически средства на едно място. Всяко едно от тези произведения има планувано безвредно разстояние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР