Миньори и енергетици се събират днес от 11:30 ч. в

...
Миньори и енергетици се събират днес от 11:30 ч. в
Коментари Харесай

Национален протест: Миньори и енергетици излизат на митинг-шествие

Миньори и енергетици се събират през днешния ден от 11:30 ч. в София на митинг-шествие под надпис " Ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България ". Протестът е проведен от Конфедерацията на труда (КТ) " Подкрепа " и Конфедерация на самостоятелните синдикати в България (КНСБ).

Протестът е за опазване на въгледобива и против преждевременното затваряне на мощности във въглищния бранш, оповестиха преди дни от двата синдиката. КТ " Подкрепа " и КНСБ имат възражения във връзка с метода, по който се организират разискванията за териториалните проекти за обективен преход (ТПСП).

По информация на синдикатите шествието ще стартира от пл. „ Свети Александър Невски” в 11:30 ч. в София. Участниците ще преминат през ул. „ Оборище”, ул. „ Георги С. Раковски”, бул. „ Цар Освободител” и бул. „ Княз Александър Дондуков”, с цел да стигнат до формалния вход на Министерския съвет, където от 12:00 ще се организира Национален протестен протест.

От КНСБ и КТ " Подкрепа " се притесняват от закриване на работни места. Така, както е в териториалните проекти, в началото се планува да бъдат застрашени към 12 000 работни места в комплекса " Марица Изток ", сподели за Българска телеграфна агенция Валентин Вълчев, ръководител на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ. Тенденцията е след 2030 година да станат 15 000. До 100 000 може да са застрашените индиректните работни места, добави той. По думите му обществеността в Перник и Кюстендил също има негативно мнение за ТПСП на двете области.

Вълчев съобщи, че има упования за среща с премиера акад. Николай Денков, на която " в спокоен звук, в случай че е допустимо, да се разиска, да забележим какво прави властта ". Надяваме се да очертаем каква е картината и какво е бъдещето, уточни също той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР