Mинути след като Андон Миталов бе обявен за първия български

...
Mинути след като Андон Миталов бе обявен за първия български
Коментари Харесай

Каракачанов за Миталов: Не познавам този човек


Mинути откакто Андон Миталов бе разгласен за първия български магистрат със възбрана за пътешестване в Съединени американски щати, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов съобщи, че не познава "въпросния господин нито като арбитър, нито като жител ".

"Като първи коментар мога да кажа, че не познавам този човек и не знам какви са основанията за това. Вярно е, че това е съдията, който освободи ръководителя на Национално придвижване "Русофили”, с цел да може да отиде в Москва и да си вземе ордена. Дали против това нещо е имало някакво нерегламентирано заплащане, или не - не мога да гадая”, сподели Каракачанов пред NOVA.

"Очакваме способените институции да дадат повече светлина по въпроса”, уточни вицепремиерът.

"Правителството свърши доста работа. Не го споделям единствено тъй като съм част от него. Гражданите се интересуват от няколко съществени тематики – сигурността, образованието и приходите. Видно е за всички, че приходите на българските жители се усилват. Увеличават се и приходите на учителите. По отношение на сигурността – виждаме, че също има напредък”, сподели той.

Според Каракачанов президентът няма пълномощия по Конституция да смъква или да гласоподава доверие на държавното управление. „ Това обаче е формалната страна на въпроса. По-важното е, че в случай че създадем равносметка обратно в историята, ще забележим, че когато институциите са били в недоразумение, е губил народът, елементарният жител и държавността”, уточни още Каракачанов.

"Аз не мога да бъда във война с върховия главнокомандващ. Към момента сме имали естествен разговор. Затова споделям, че институциите би трябвало да намират разговора между тях, а не да си афишират война, от която никой не печели”, разяснява министърът на защитата.

"Няма по какъв начин имиджът на българската войска да бъде пострадал от всичко това, тъй като до момента в който аз съм министър, няма да разреша в армията да навлязат политическите интриги. Армията, освен по Конституция, е департизирана, само че тя е и институция, която би трябвало да пази всички български жители, без значение от тяхната политическа идеология”, сподели още Каракачанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР