Роденият в Щутгарт Джамал Мусиала те кара да се влюбиш

...
Роденият в Щутгарт Джамал Мусиала те кара да се влюбиш
Коментари Харесай

Мусиала: Имитирах Неймар и Меси още в градината

Роденият в Щутгарт Джамал Мусиала те кара да се влюбиш в неговия футбол, само че също толкоз впечатляващо е и държанието му отвън терена.

Германската звезда на Байерн даде изявление за „ Марка “, в което не бе пропусната тематиката за идния полуфинал в ШЛ сред баварците и Реал Мадрид, както и неговото другарство с Белингам от Белия балет.

" В Германия сме няколко момчета, които имаме такива качества - латиноамериканци. Млади футболисти като Вирц демонстрират страхотна креативност, а немската аудитория несъмнено е очарована. Тук младите стартират да показват от ден на ден и повече това техническо равнище.

От доста дребен упражнявах в градината вкъщи или на открито на улицата. В парка с татко ми, с другари... Винаги играех. Прекарвах часове в дуели с татко ми един против един и дриблирах благодарение на конуси. Тази спомагателна работа доста ми оказа помощ.

Татко постоянно споделяше, че футболист не се става единствено с тренировки в клуба. Трябва постоянно да работиш изключително, с цел да стигнеш до равнището, което искаш. Тези спомагателни тренировки бяха от изгода, тъй като усещах, че се усъвършенствам с всеки ден. Колкото повече повторения правех, толкоз по-убеден ставах в усъвършенстването на разнообразни съставни елементи.

Най-добре се усещам като десетка и на лявото крило. Това са двете позиции. Като №10 имам повече взор върху играта, което постоянно съм обичал. Случвало се е да ме употребяват като вътрешен халф или дясно крило, само че взимаш нещо от всяка роля. Това ти оказва помощ да изградиш играта си изцяло, до момента в който растеш във футбола.

Още от дребен гледах всички огромни имена, които носеха №10 на гърба. Той постоянно ми е бил обичаният. Израснах с Роналдиньо, Неймар и Меси. Всички те носеха №10, по тази причина за мен постоянно е било фантазия един ден и аз да играя с този номер.

Без подозрение лйбимци са ми Меси и Роналдиньо. Гледал съм десетки техни клипове. Имах и фланелка на Зидан.

Възхищавах се доста на Меси, постоянно ме е очаровал. Израснах, гледайки Лео и Неймар. Бяха ми любимци, тъй като ме забавляваха доста. Внасяха благополучие и наслада в играта. Винаги спирах, с цел да ги видя. Лео да вкарва голове или Неймар да прави тези трикове с топката. След това отивах в градината и се пробвах да ги подражавам.

Срещу моя другар Джуд Белингам сме играли доста пъти в юношеските обединения на Англия, преди да се преместим в Германия... Това бяха страхотни години. Винаги сме се разбирали на терена с него и сме играли добър футбол. Освен това бяхме съквартиранти и сме имали страхотни взаимоотношения. Днес към момента сме положителни другари, тъй като в действителност се разбирахме чудесно с топката. Много съм благополучен от това, което той реализира в този момент в Реал.

Очаквам с неспокойствие двата мача с Реал. Джуд и аз постоянно сме мечтали от дребни да играем конфликти като този.

Да, Германия може да завоюва Евро 2024. С това качество, което притежаваме, можем да мечтаем за огромни неща. Но също по този начин мисля, че би трябвало да вървим мач по мач, да хванем позитивната вълна. Има доста тимове, които се показват на по-добро равнище от нас през последните години. Затова би трябвало да вървим лека-полека и да забележим до каква степен можем да стигнем.

Франция евентуално постоянно е любимец. След това имате Англия, Испания... Испанците разполагат със страхотни млади футболисти. Ще бъде забавно да се гледа този шампионат, тъй като постоянно един или два тима изненадват. Това е страхотна опция за всяка страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР