Минути преди полунощ кметът на Район Средец Трайчо Трайков, ДБ,

...
Минути преди полунощ кметът на Район Средец Трайчо Трайков, ДБ,
Коментари Харесай

Министър бомбардира Графа среднощ, блокира центъра всеки следобед заради сградата на Божков

Минути преди среднощ кметът на Район Средец Трайчо Трайков, Демократична България, предизвести жителите от центъра на София да не се тормозят от бучене, гърмежи и мощен звук сред 0 и 2 часа в нарушаване на законите и наредбите. Причината, както той означи, е очевидно полученото в последния миг от него съобщение, че районният ще търси " ядка " от асфалт на Графа, където между другото, от 4 години има плочки, с цел да потвърждава нещо.

 

Напомняме, че през 2018 година същият служител беше част от администрацията на ГЕРБ като основен проектант на Район Триадица, а предходната му служба е още по-многозначителна - същата, само че в Район Банкя, където всички са персонални назначения на най-видния наследник на спакурорта в рамките на столицата Бойко Борисов. Като проектант на Триадица шишков се прочу като далия позволение и/или бездействал по включването в електрическата мрежа нелегално на също по този начин противозаконни търговски обекти. Заради нередности на един от тях беше породена гибелта на младеж.

След това Шишков беше уволнен, напълно законно и разумно от поста си, и от пръв ГЕРБер се трансформира в опозиционер. Незнайно по какъв начин доближи до зам.-министър на районното развиване след отдръпването на предходния заради спор на ползи - брачната половинка му оглави държавната компания Автомагистрали. Още в първия си мандат като зам. се прочу с стартирането на  Който сигурно е бил наясно с цялата неправомерност на градежа, която по-долу сме се постарали точно да опишем член по член, алинея по алинея. Постройката пък не беше замразена чак през лятото на 2020 година, към този момент след Шишков като проектант на Триадица, единствено поради 19-те желае към предприемача. защото стартът на строителството му е след крайния период на разрешителното За разлика от небостъргача на Артекс до хотел Маринела в Лозенец, не я хваща даже законовата корекция по името на близката до Цв. Цветанов компания, която даде прошка на някои стартирани обекти.

Откакто се завърна, към този момент като титулярен министър в настоящия длъжностен кабинет, замразената при постоянното държавно управление Петков - Нинова постройка освен още веднъж беше отпочната. Нещо повече - след нова година, съвершено нелегално строителите се върнаха към старите си похвати, за които към този момент бяха санкционирани от Столичния инспекторат по разпореждане на кмета на София. Те блокират всеки следобяд улица Позитано в сърцето на София и предизвикват големи тапи. Допускат се единствено наблюдаващите градежа джипове на представители на вложителите.

 

Освен това, поради тежките камиони на обекта, през последните дни се отвориха големи нови дупки на основната за връзката на идеалния център със Западна София улица, която е претрупана и без друго заради трафика от Съдебната палата и множеството адвокатски и нотариални адвокатски фирми към нея, плюс огромните бизнесцентрове и централи на институции.
Небостъргачът се строи в нарушаване на член 153 от закона за устройство на територията. В него категорично е записано:

 

„ Чл. 153.
(2) (Изм. - Дъждовни води, бр. 87 от 2010 година, доп. - Дъждовни води, бр. 82 от 2012 година, в действие от 26.11.2012 година, изм. - Дъждовни води, бр. 13 от 2017 г.) Разрешението за градеж губи правно деяние, когато:
1. в продължение на три години от влизането му в действие не е почнало строителството " ;

 

Какво четем на собственоръчно написаната табела на обекта:
Разрешение за градеж от 28.09.2012 година
Реалното строителство – за него приказва законът, е записано на табелата като: „ дата на започването на работата на строителната площадка: 13.07.2017 г “. Дори да вземем записаната дата на официално разкриване на строителната площадка: 20.10.2015 година, и тя е след открития категорично от закона интервал, оттатък който има нарушаване.
Даже съгласно табелата е нарушен и крайният „ период за довеждане докрай на работата: 30 месеца “ или съдбовната дата 13 януари 2020 година Блокажът пристигна чак през юли 2020 година

 

Радостина Тонева

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР