Минути преди да влезе и да стреля в началното училище

...
Минути преди да влезе и да стреля в началното училище
Коментари Харесай

Нападателят от Тексас е споделил плановете си в лични съобщения във Фейсбук

Минути преди да влезе и да стреля в началното учебно заведение в Ювалди в Тексас 18-годишният Салвадор Рамос е написал в персонални известия във Facebook какво счита да направи. Разследването на нещастието продължава - беше осъществен обиск в дома на Рамос. Мотивите му към момента не са ясни. Известно е, че е работил самичък. Президентът Джо Байдън съобщи, че дружно със брачната половинка си ще посети Ювалди и ще се срещне със фамилиите на жертвите.

Бащата на 10-годишната Амери - едно от 19-те деца, убити в началното учебно заведение в Ювалди, не може да сдържи сълзите си. Съчувства му кореспондент, който отразява нещастието в дребното тексаско градче, който споделя, че също има четвъртокласник.

Амери умира няколко часа откакто попада в листата на отличниците. Александриа Рубио, Ели Гарсия, Тес Мата, Хавиер Лопес, Рохелио Торес - още от жертвите на 18-годишния Салвадор. Повече от околните на убитите деца пускат фотоси и мемоари с тях в обществените мрежи.

" Никога не мислех, че ти споделям сбогом за последно ", се споделя в едно от посланията, под които познати и непознати пишат думи на поддръжка. Освен със скръбта в Ювалди би трябвало да се оправят и с прекарванията на децата, станали очевидци на ужаса в учебното заведение си. Тимъти е втори клас, бил е в прилежащата стая, където Рамос стреля.

" В нашата стая влезе преподавател и ни сподели какво се случва, ние изтичахме към задната част на класната стая. Скрихме се зад чиновете и столовете ", показа Тимъти Силва, възпитаник от втори клас.

Чувах изстрелите, споделя детето, до момента в който се молехме дружно с нашата учителка, споделя Тимъти и прибавя, че го е било малко боязън. Майка му споделя ужаса от упованието - да разбере дали детето ѝ е живо.

Ювалди е потопено в тъга, само че измежду локалната общественост се надига яд. Хората търсят отговори. Според очевидци преди полицията да щурмува образователното заведение и да обезвреди Рамос са минали към 40 минути. Имало е родители подготвени да влязат преди чиновниците на реда.

Около половин час преди офанзивата, в персонално известие, Салвадор Рамос споделя, че възнамерява да убие баба си, а по-късно написа, че ще нападна началното учебно заведение. Според Си Ен Ен посланията са до 15-годишно момиче от Германия, с което Рамос се е срещнал онлайн. От Мета, притежател на Facebook, обясниха, че известията са открити след нещастието и че сътрудничат напълно на проверяващите.

Убийството стана мотив и за политически скандал - претендентът на демократите за губернатор на Тексас за изборите през ноември - Бето О`Рурке, беше отхвърлен от конференция на противника си и сегашен губернатор на щата Грег Абът от Републиканската партия, тъй като го подлага на критика за позицията му за владеене на огнестрелно оръжие. Изгониха ме, тъй като споделям истината, сподели по-късно О`Рурке. Според Абът няма думи, пък били те и извикани, които сега да излекуват разрушените сърца на общността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР