Минути по-късно самият Пригожин публикува аудиосъобщение в Телеграм канала си,

...
Минути по-късно самият Пригожин публикува аудиосъобщение в Телеграм канала си,
Коментари Харесай

Пригожин спира настъплението към Москва и се връща обратно на фронта

Минути по-късно самият Пригожин разгласява аудиосъобщение в Телеграм канала си, в което съобщи:

" Обръщаме колоните и се връщаме в полевите си лагери според проекта ".

" Преговорите продължиха през целия ден. В резултат на това те стигнаха до съглашения за недопустимостта на разгръщането на кърваво кръвопролитие на територията на Русия. В момента на масата бе подложен безусловно преференциален и допустим вид за разрешаване на обстановката с гаранции за сигурността на бойците на ЧВК " Вагнер ", допълниха от кабинета на Лукашенко.

Преди това конвоят на " Вагнер " доближи московското село Степанщино и е бе път да навлезе в третия външен пръстен на съветската столица. Според информация на Ройтерс наемниците от частната войска са към 5000. Те са предвождани от старши командира на групировката - някогашния офицер на ГРУ Дмитрий Уткин. Според същия източник, Пригожин има разполагаем общо по-малко от 25 000 души, а към 5000 от тях са били в южния град Ростов на Дон.

 

Същевременно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е разговарял с водачите на Франция, Германия и Обединеното кралство, до момента в който бунтовниците от частната военна организация " Вагнер " се придвижват към Москва, откакто по-рано през днешния ден те превзеха съветския южен град Ростов на Дон, заяви Белият дом.

" Лидерите разискаха обстановката в Русия. Те също по този начин потвърдиха непоколебимата си поддръжка за Украйна ", показват от пресслужбата на Белия дом.

Външният министър на Турция Хакан Фидан пък е разговарял по телефона с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, като двамата са разискали събитията в Русия, уточни за Ройтерс източник от турското външно министерство. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР