Ministry of 6I6Inomy или казано на български - Министерството на

...
Ministry of 6I6Inomy или казано на български - Министерството на
Коментари Харесай

Министерството на Пеевски: Как ББР стана ”банката на ДПС”

Ministry of 6I6Inomy или казано на български - Министерството на Пеевски. Ето този надпис бе залепен върху табелата, сложена на входа на Министерството на стопанската система.
Това е следващата акция на някогашния правосъден министър и съпредседател на “Демократична България”. В самобитния “пърформънс” се включи и Ивайло Мирчев. Тя идва тъкмо в деня, в който депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски чества 40-годишния си рожден ден.

" Това министерство евентуално е обичаното на Пеевски, тъй като то управлява доста държавни компании и има голям брой изявления на проверяващи публицисти, които демонстрират по какъв начин Пеевски съумява благодарение на министрите тук, на държавното управление и това на премиера да стартира свои хора в управленията на тези държавни сдружения и да ползва схеми за тяхното източване. Перото в короната на това министерство е Българската банка за развиване ", споделя Христо Иванов след акцията.

ББР е институция, основана напълно с обществен запас.Целта й е да финансира дребни и междинни предприятия, новаторски бизнес и експортно насочено произвеждане. Разследвания на публицисти обаче демонстрират, че максимален кредитополучател обаче е компания, обвързвана с Румен Гайтански-вълка. Той е считан за " ортаг " на Ахмед Доган, с който имат общ бизнес.

Бойковият подарък за Пеевски или по какъв начин ББР стана банката на Движение за права и свободи.
Posted by Hristo Ivanov on Monday, July 27, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР