Министрите от кабинета Борисов-3 приеха промени на Правилника за устройството

...
Министрите от кабинета Борисов-3 приеха промени на Правилника за устройството
Коментари Харесай

МС реши заплатата на цивилен шеф на военното разузнаване да е като на военен

Министрите от кабинета " Борисов-3 " одобриха промени на Правилника за устройството и активността на работа " Военна информация " , оповестиха от Министерския съвет.

С измененията се дава опция военното разузнаване да бъде управлявано от граждански, като неговата заплата би трябвало да е равна на заплатата на боен, който е на същия пост.

С измененията се конкретизира и метод, по който се дефинира главната месечна заплата на цивилния заместник-директор, която би трябвало да бъде равна на заплатата на боен на същата служба.
 В комисия отхвърлиха ветото върху Закона за военното разузнаване
В комисия отхвърлиха ветото върху Закона за военното разузнаване

Ветото на Румен Радев е подкрепено единствено от депутатите от Българска социалистическа партия

" Извършени са и други промени за усъвършенстване на процесите по всекидневно администриране на активността и прецизиране на разпореждания по отношение на открити непълноти и грешки и синхронизиране на обособени текстове в сходство с други нормативни актове ", написа в известието на Министерски съвет.

Промяната в Класификатора на длъжностите в работа " Военна информация " по член 56, алинея 1 от Закона за военното разузнаване е обвързвана със основаването на служба " шеф на работа " Военна информация " за граждански чиновник, назначен с декрет на президента на Република България, допълват от държавната администрация.
 Каракачанов: Полковник оглавява военното разузнаване
Каракачанов: Полковник оглавява военното разузнаване

Чака се декрет на Румен Радев

Припомняме, на 27 юли 2019 година депутатите взеха решение отпред на военното разузнаване да бъде граждански.

През 2015 година, когато се обсъждаше и концепцията за обединение на двете разследващи служби, ГЕРБ постановиха смяната началник на работа Военна информация да е боен експерт. Така от службата бе отхвърлен цивилният Йордан Бакалов, който пък я пое откакто предшественикът му Веселин Иванов бе уволнен, когато отхвърли да отвори досиетата на военните разузнавачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР