Министрите на външните работи на Г-7 се споразумяха да продължат

...
Министрите на външните работи на Г-7 се споразумяха да продължат
Коментари Харесай

Външните министри от Г-7 запазват санкциите срещу Русия

Министрите на външните работи на Г-7 се споразумяха да продължат поддръжката си за Украйна и да запазят глобите против Русия, както и да си сътрудничат за стягане на контрола върху спазването на ограничаващите ограничения. Това стана ясно от тяхно изказване във връзка със обстановката в Украйна по време на сесията на външните министри на страните от Г-7 в Япония.

„ Г-7 удостовери, че ще резервира строгите наказания против Русия и ще продължи да оказва мощна поддръжка на Украйна ”, се споделя в известието, публикувано от ТАСС. Министрите са се договорили също „ да укрепват съдействието във връзка с битката с опитите за заобикаляне на глобите и да противодействат на доставките на оръжия от трети страни за Русия ”.

Във връзка с това японският външен министър Йошимаса Хаяши, който председателстваше срещата, означи смисъла на " укрепването на съдействието с страните, в това число с страните от Глобалния Юг ". Тези разрастващи се страни не се причисляват към политиката на наказания против Москва, като заемат неутрална позиция.

Външните министри на Г-7 осъдиха и решението на Русия да разположи тактически нуклеарни оръжия на територията на Беларус. В тази връзка Хаяши съобщи, че това решение " ще докара до по-нататъшна ескалация на обстановката.

На 25 март президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че страната му ще разположи тактическите си нуклеарни оръжия в Беларус по молба на беларуската страна, тъкмо както Съединените щати вършат отдавна на територията на своите съдружници. Москва към този момент съобщи на Минск комплекса " Искандер ", който може да бъде притежател на нуклеарно оръжие. Както заяви съветският водач, построяването на вместилище за тактическо нуклеарно оръжие на беларуска територия завършва на 1 юли.

Япония ще ръководи Групата на седемте през 2023 година и ще организира срещата на върха през май в Хирошима - градът, бомбардиран от Съединени американски щати на 6 август 1945 година Срещата на външните министри на Г-7 в Каруидзава се организира от 16 до 18 април.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР