Министрите на външните работи на Франция и Великобритания, Жан-Ив Льо

...
Министрите на външните работи на Франция и Великобритания, Жан-Ив Льо
Коментари Харесай

Париж и Лондон са решени да спасят иранското ядрено споразумение

Министрите на външните работи на Франция и Англия, Жан-Ив Льо Дриан и Борис Джонсън, показаха през днешния ден в Лондон общата си решителност да спасят иранското нуклеарно съглашение от 2015 година, от което Съединени американски щати наскоро взеха решение да се изтеглят, съобщи Франс прес.

"Позицията ни е позиция на решителност и единение, на воля това съглашение да продължи ", сподели Льо Дриан.

"Съжаляваме за американското решение, само че изтеглянето на Съединени американски щати от интернационално съглашение не значи, че това съглашение към този момент е невалидно. Ние оставаме страни по съглашението и ще го прилагаме до момента в който Иран го съблюдава ", добави той преди утрешната среща в Брюксел сред външните министри на Франция, Англия, Германия и Иран.

"Великобритания и Франция са решени да запазят същината на иранското нуклеарно съглашение. Утре в Брюксел ще обсъдим какво може да се направи за помагане на английските и европейските компании да са уверени, че могат да продължат да развиват комерсиална активност (с Иран). Не споделям, че ще е елементарно, само че сме решени да защитим нашите компании ", съобщи Борис Джонсън.

Френският външен министър прикани всички забъркани в Близкия изток страни да проявят отговорност, с цел да се избегне ново експлоадиране на напрежение, откакто израелските сили гръмнаха минимум 52 палестинци при митинги на границата с линията Газа.

Франция не утвърждава прехвърлянето на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим. Това решение "е в прорез с интернационалното право и по-специално с резолюциите на Съвета за сигурност и Общото заседание на Организация на обединените нации ". Париж приканва за договаряния "за реализиране на заслужено и трайно решение, а точно две страни, които живеят една до друга в мир и сигурност, с Ерусалим като столица и на едната, и на другата ", съобщи Льо Дриан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР