Министрите на външните работи на БРИКС изразиха пълна подкрепа за

...
Министрите на външните работи на БРИКС изразиха пълна подкрепа за
Коментари Харесай

Без конкуренция: Русия оглавява БРИКС след три месеца

Министрите на външните работи на БРИКС показаха цялостна поддръжка за председателството на Русия в асоциацията, което ще стартира на 1 януари 2024 година Текстът на изказването на министрите е оповестен на уеб страницата на съветското външно министерство, написа.

" Министрите бяха осведомени за напредъка на подготовката за идното председателство на Русия в БРИКС през 2024 година Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка показаха цялостната си поддръжка за председателството на Русия в БРИКС през 2024 година под мотото " Укрепване на мултилатерализма за заслужено световно развиване и сигурност " и провеждането на XVI среща на върха на БРИКС в Казан, Русия ", се споделя в документа.
 Западните наказания удрят Русия, само че и сплотяват БРИКС
Западните наказания удрят Русия, само че и сплотяват БРИКС

Дедоларизацията обаче за момента е най-вече положително благопожелание

Министрите също означиха, че чакат да проведат пълноформатна среща на външните министри на страните от БРИКС в Русия през 2024 година

Ръководителите на външните ведомства също обрисуваха позициите на своите страни по спора в и към Украйна и означиха с признателност предложенията за ходатайство за споразумяване.

" Министрите повториха националните си позиции по отношение на спора в и към Украйна, изразени на съответните конгреси, в това число Съвета за сигурност и Общото заседание на Организация на обединените нации, и означиха с благодарност съответните оферти за ходатайство и услуги в полза на мирното разрешаване на спора посредством разговор и дипломация ", се споделя в документа.

Освен това министрите показаха безпокойствие от продължаващите спорове в доста райони по света. " Те потвърдиха своя ангажимент за спокойно разрешаване на разликите и разногласията посредством разговор и цялостна консултация посредством съгласуваност и съдействие и поддържаха всички старания за поощряване на мирното разрешаване на рецесии. Те още веднъж подчертаха нуждата от цялостно съблюдаване на интернационалното филантропично право и даването на филантропична помощ помощ в сходство с главните правила на човечност, индиферентност, безпристрастност и самостоятелност, залегнали в резолюция 46/182 на Общото заседание на Организация на обединените нации ", се акцентира в изказването.

Външните министри на страните от БРИКС поддържаха промяната на Организация на обединените нации, в това число нейния Съвет за сигурност.
 Колко мощни са стопанските системи на новите в БРИКС
Колко мощни са стопанските системи на новите в БРИКС

Блокът одобри 6 нови членки от 3 континента

Ръководителите на дипломатическите ведомства " подчертаха, че присъединяване на страните от БРИКС в работата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в това число Бразилия като определен член за интервала 2022-2023 година, е скъпа опция за по-нататъшно подсилване на смисъла на диалогa по въпросите на интернационалния мир и сигурност и съдействието в области от съвместен интерес ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР