Министрите на отбраната на САЩ, Австралия и Япония се споразумяха

...
Министрите на отбраната на САЩ, Австралия и Япония се споразумяха
Коментари Харесай

САЩ, Австралия и Япония засилват военното си сътрудничество срещу агресивността на Китай

Министрите на защитата на Съединени американски щати, Австралия и Япония се споразумяха в събота да засилят военното съдействие между тях поради възходящите упоритости на Китай " да оформи света към себе си ". Вашингтон подхваща дипломатическа атака, с цел да противодейства на китайското въздействие в Азиатско-тихоокеанския район.

„ Дълбоко сме обезпокоени от все по-агресивното и тормозещо държание на Китай в Тайванския проток и на други места в района “, сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, до момента в който приветства своите сътрудници от Австралия и Япония в американския боен щаб за тихоокеанския район на архипелага Хавай.

„ Нашият интерес е в поддържането на световния ред, учреден на правила. Но виждаме този ред под напън и в Индо-Тихиокеанския район, защото Китай се стреми да оформи света към себе си по метод, който не сме виждали до момента. “ - сподели Ричард Марлс, австралийският министър на защитата.

В четвъртък Вашингтон разгласи пакет от помощ от $810 милиона за страните от тихоокеанските острови, където Съединени американски щати възнамеряват да засилят дипломатическото си наличие. Вицепрезидентът Камала Харис пътува предходната седмица до Япония и Южна Корея и съобщи, че Съединени американски щати ще работят без боязън или съмнение в цяла Азия, в това число Тайванския проток.

Пекин счита Тайван за част от Китай и също по този начин претендира за тънкия и претрупан воден канал, който ги разделя. Харис посети демилитаризираната зона сред двете Кореи. Нейното пътешестване имаше за цел да покаже уговорката на Вашингтон да пази Южна Корея против Северна Корея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР