Министрите на отбраната на Русия и САЩ, Сергей Шойгу и

...
Министрите на отбраната на Русия и САЩ, Сергей Шойгу и
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на Русия и САЩ разговаряха заради американския дрон

Министрите на защитата на Русия и Съединени американски щати, Сергей Шойгу и Лойд Остин, са разговаряли по телефона през днешния ден след вчерашния случай с падналия в Черно море американски дрон, който съгласно Вашингтон е бил ударен от съветски изтребител, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Руското министерство на защитата заяви за диалога, който съгласно ведомството е бил по самодейност на американската страна.

" На 15 март 2023 година по самодейност на американската страна се организира телефонен диалог сред министъра на защитата на Руската федерация армейски военачалник Сергей Шойгу и министъра на защитата на Съединените американски щати Лойд Остин ", се споделя в изказването, което не съдържа детайлности.

Остин удостовери на конференция, че е разговарял през днешния ден с Шойгу, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

" Както нееднократно съм казвал, е значимо великите сили да дават образец за бистрота и комуникиране, и Съединените щати ще продължат да летят и работят на всички места, където интернационалното право позволява ", акцентира шефът на Пентагона. Той прикани Русия нейните " военни самолети да летят професионално и безвредно ".

Според Вашингтон съветски изтребител е блъснал витлото на американски безпилотен бдителен аероплан. Москва отхвърля да е имало контакт сред двата летателни апарата и изясни случая с " внезапна маневра " на американския, отбелязва Ройтерс.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс в това време позволи, че казусът се дължи на несъзнателно деяние от страна на съветския изтребител.

Контактите сред високопоставени представители на Съединени американски щати и Русия са необичайност и двустранните връзки са в най-ниската си точка от десетилетия след съветската инвазия в Украйна през февруари предходната година, показва Ройтерс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР