Министрите на отбраната на Русия и САЩ са провели нов

...
Министрите на отбраната на Русия и САЩ са провели нов
Коментари Харесай

САЩ и Русия пак си говориха по телефона

Министрите на защитата на Русия и Съединени американски щати са провели нов телефонен диалог, оповестява организация Интерфакс.

Подробности за диалога сред Сергей Шойгу и Лойд Остин - втори в границите на последните три дни, не се оповестяват.

Двамата разискаха ситуацията в Украйна в петък - пет месеца след последния директен контакт между тях.

По-рано през днешния ден Шойгу приказва с сътрудниците си от Турция, Франция и Англия. Пред тях съветският министър упрекна украинското държавно управление, че готви провокация с потребление на така наречен " мръсна " бомба с радиоактивни субстанции.

Британският боен министър Бен Уолъс в това време отхвърли изказванията на Шойгу, че Киев се готви да ескалира войната с поддръжка от Запада, и предизвести съветското управление да не употребява сходни изказвания като предлог самото то да ескалира спора.

В публикувано през днешния ден изказване на ръководителя на английското военно ведомство се споделя, че: " По искане на съветското министерство на защитата, министърът на защитата организира диалог с съветския си сътрудник Сергей Шойгу. Министър Шойгу съобщи, че Украйна възнамерява дейности с поддръжката на западни страни, в това число Обединеното кралство, за ескалиране на спора в Украйна. Министърът на защитата (Уолъс) отхвърли тези обвинявания и предизвести да не се употребяват тези изказвания като предлог за по-нататъшна ескалация ".

" Министърът на защитата (Уолъс) също удостовери английската и по-широката интернационална поддръжка за Украйна и желанието за деескалация на този спор ", се споделя още в известието. 

ТЕМА преди 5 минути 67 преди 4 часа 1441 преди 5 часа 1409
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР