Министрите на енергетиката от ЕС постигнаха споразумение за реформа на

...
Министрите на енергетиката от ЕС постигнаха споразумение за реформа на
Коментари Харесай

Министрите на енергетиката в ЕС постигнаха споразумение срещу скокове на цените на тока

Министрите на енергетиката от Европейски Съюз реализираха съглашение за промяна на пазара на електрическа енергия, която има за цел да избегне ценови скокове, като тези, регистрирани предходната година.

Сред главните стълбове на промяната е насърчаването на възобновимите източници за произвеждане на електрическа енергия.

 
Реформата пази потребителите против бъдещи изключителни обстановки, в това число принадлежности за намаляване на въздействието върху потребителите на бъдещи ценови шокове.
Тереза Рибера – вицепремиер на Испания, отговарящ за екологичния преход

Преговорите бяха в застой заради различията сред Франция и Германия по отношение на така наречен " контракти за разлика ", които биха разрешили на държавните управления да извличат спомагателни облаги от производителите на сила, когато цените се повишат.

Париж в последна сметка съумя да подсигурява, че възобновените по този метод пари ще могат да бъдат употребявани и за финансиране както на нови, по този начин и на съществуващи атомни електроцентрали, за увеличение на потенциала им или наново зареждане.

Германия се притесняваше от деформиране на единния пазар, само че получи уверения, че Европейска комисия ще вкара механизми за надзор. Окончателният вид на промяната ще бъде контрактуван с Европейския парламент. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР