Министрите на енергетиката на Турция и на Азербайджан Фатих Дьонмез

...
Министрите на енергетиката на Турция и на Азербайджан Фатих Дьонмез
Коментари Харесай

Азербайджан и Турция ще строят газопровод в Нахичеван

Министрите на енергетиката на Турция и на Азербайджан Фатих Дьонмез и Пярвиз Шахбазов подписаха меморандум за съгласие за доставката на от Турция в Нахичеванската самостоятелна република в Азербайдажан, предава РИА Новости.
Газопроводът Турция – Нахичеван ще бъде издигнат като продължение на газопровода от град Ъгдър, която е изходна точка на газоразпределителния клон на.
 Агенция ТАСС: Проектът Балкански поток е подготвен Агенция ТАСС: Проектът " Балкански поток " е подготвен
Изграждането на газопровода " Балкански поток “ е на практика приключено, българският сектор от газопровода е обвързван с газопровод...
Началото му ще бъде в Ъгдър и ще свършва в Садарак, като турската част ще бъде с дължина 85 км, сподели Дьонмез по време на церемонията по подписването на документа.
Планираното количество газ, което ще тече по газопровода, ще бъде 500 млн. куб. метра годишно, а дебитът на газопровода ще бъде 1,5 млн. куб. метра дневно.
„ Благодарение на този газопровод, жителите на Нахичеван няма да имат проблеми с газоснабдяването, а Турция ще има още повече връзки с братския Азербайджан “, акцентира турският министър. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР