Министри от правителството на Великобритания се срещат днес с лидери

...
Министри от правителството на Великобритания се срещат днес с лидери
Коментари Харесай

Опит за прекратяване на стачната вълна: Британски министри се срещат с профсъюзни лидери


Министри от държавното управление на Англия се срещат през днешния ден с водачи на профсъюзите в опит да бъде контрактувано преустановяване на протестната вълна, която блокира английската железопътна мрежа и подложи на напън така и така претрупаната здравна система на страната, съобщи Асошиейтед прес.

Mинистърът на опазването на здравето Стийв Баркли организира диалози с представители на синдикатите в здравния бранш.

Други министри се срещат с профсъюзни водачи от сферата на превоза и образованието, защото учителските синдикати също възнамеряват трудови митинги.

Англия претърпява най-голямата протестна вълна от десетилетия. Сред стачкуващите, с претенции за по-високо възнаграждение, са и чиновниците, обработващи багажите на летищата, заетите в граничния надзор и в пощите, автоинструкторите и водачите на рейсове.

Медицинските сестри и водачите на коли за спешна помощ са в сериозен трудов спор с държавната Национална здравна система (NHS) с искане заплатите им да бъдат индексирани по отношение на растежа на цените.

Инфлацията във Англия доближи рекордните 11,1 % на годишна основа предходната година, подтиквана от внезапното повишаване на цените на силата и питателните артикули. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР