Министерството на здравеопазването стартира информационна кампания за ползите от ваксините

...
Министерството на здравеопазването стартира информационна кампания за ползите от ваксините
Коментари Харесай

МЗ стартира кампания „+ мен“ за ползите от ваксините и ваксинацията срещу COVID-19

Министерството на опазването на здравето започва осведомителна акция за изгодите от имунизациите и имунизацията против COVID-19, оповестяват от там за Moreto.net. Инициативата е под мотото „ + мен “ и цели да увеличи информираността на българските жители във връзка с имунизацията. Стратегическата цел на акцията е да бъдат лимитирани броят на смъртните случаи по причина COVID-19, броят на хоспитализациите на заболели от COVID-19 (в това число и тези в интензивните структури на болниците), както и да бъдат лимитирани дълготрайните последствия за здравето на българските жители в следствие от COVID-19. Кампанията е в осъществяване на заложените ограничения в Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19, утвърден с Решение на Министерския съвет на 14 януари т. година

„ Независимо че сега сме в стадий на поетапно облекчение на въведените противоепидемични ограничения, че от през днешния ден на всички места в страната ни отпада условието за „ зелен документ “, не би трябвало да забравяме, че пандемията от COVID-19 не е завършила. Над 92% от пациентите с COVID-19, признати в лечебните заведения у нас, са неимунизирани, без ваксина са и почти 97% от хората с COVID-19, при които се постанова интензивно лекуване. За да бъдат понижени случаите на тежко боледуване и затрудненията, които са причина за високите равнища на смъртност по причина COVID-19, през последните два месеца Министерството на здравеопазването работи по огромна осведомителна акция, която да подкрепи всеки български жител при взимането на осведомено решение за имунизация “, съобщи министърът на опазването на здравето проф. Сербезова във връзка старта на Кампанията „ +мен “.

В рамките на самодейността е основан, където всеки може да откри отговорите на въпросите, които си задава по отношение на пандемията, ковид, имунизациите и имунизацията против COVID-19. На уеб страницата е оповестена и профилирана информация за хората, страдащи от разнообразни болести (с акцент върху възрастните и хронично болните), за дамите в репродуктивна възраст, за децата и имунизациите, за имунизацията на трудноподвижните жители, в обществено уязвими групи от популацията, на изложените на по-висок риск от заразяване и боледуване поради специалността, която упражняват и т. н. Текстовете в осведомителния уебсайт са съгласувани с експертни препоръки по разнообразни медицински специалности, с водещи наши лекари, с Изпълнителната организация по медикаментите, Националния център по заразни и паразитни заболявания и други

На уеб страницата на акцията екипът на Министерството на здравеопазването е събрал и мненията на водещи медицински експерти във връзка с имунизацията против COVID-19. На www.плюсмен.бг са налични и динамични статистически данни за имунизационния обсег в страната.

Кампанията „ + мен “ има Фейсбук страница и Youtube канал, в които се разгласяват истории на хора, преболедували COVID-19, отзиви и рекомендации на медицински експерти по отношение на имунизацията, инфографики, както и друга потребна за обществото информация по тематиката.

Кампанията планува провеждането на редица полемики в Националната платформа за здравна връзка CredoWeb. През идващите два месеца в платформата, достъп до която имат над 15 хиляди медицински лица, с устременост към общопрактикуващите лекари и медици от доболничната помощ ще бъдат извършени тематични събития за имунизацията при пациенти с разнообразни болести и положения. Като част от акцията „ + мен “ Министерството на здравеопазването стартира и полемики за изгодите от имунизациите и имунизацията измежду чиновниците на центровете за незабавна здравна помощ от цялата страна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР