Министерството на здравеопазването съобщи, че е подало проектното предложение за

...
Министерството на здравеопазването съобщи, че е подало проектното предложение за
Коментари Харесай

Спешната помощ ще получи 163 млн. лв. за обновяването на центровете си


Министерството на здравеопазването заяви, че е подало плановото предложение за огромния капиталов план за рационализация на системата за незабавна здравна помощ в цялата страна.

Проектът е на стойност 163 млн. лева и се финансира от оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020.

Основната му цел е възстановяване на достъпа на пациентите до качествена и навременна здравна помощ при незабавни положения на територията на цялата страна.

По плана ще се модернизират всички 237 обекта от системата за незабавна здравна помощ в страната. Това са незабавните отделения, разкрити в 34 лечебни заведения за болнична помощ, 27 центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи.

В осъществяване на плана ще се обнови сградният фонд и ще се създадат съществени поправки на всички обекти. Те ще бъдат оборудвани и с най-съвременна техника и обзавеждане.

Ще се доставят 400 санитарни коли, оборудвани с нужната здравна инсталация.

Проектът за незабавната помощ се приготвя повече от две години. Подготовката му започва през 2016 година от Министерството на здравеопазването и външен съветник – обединяване " Регионална здравна инфраструктура ". В процеса на подготовката на плановото предложение взе участие и консултантски екип от JASPERS към Европейската комисия.

Сега следва Управляващият орган на оперативна стратегия " Региони в напредък " да прегледа бързо документите, сподели министърът на районното развиване Николай Нанков. След това планът би трябвало да бъде утвърден и от Европейската комисия, тъй като е над 100 млн. лева и попада в категорията " огромен план ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР